Θεσσαλονίκη: Απαλλοτρίωση 9 οικοπέδων για σχολεία

Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Αλκιβιάδης Καλογήρου υπέγραψαν σήμερα (Παρασκευή) στο Δημαρχείο εννέα Προγραμματικές συμβάσεις παρουσία του αντιδημάρχου Αρχιτεκτονικού Βεν. Καρακωνστάνογλου κι εκπροσώπων του ΟΣΚ. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν την απαλλοτρίωση των παρακάτω δεσμευμένων χώρων σχολείων από τον ΟΣΚ σε ικανοποίηση των αντίστοιχων αιτημάτων που υπέβαλλε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης:

Στο Β’ Δημ. Διαμέρισμα

-Στουρνάρα-Ηφαιστίωνος-Κ. Άγρα- Ερατούς

Στο Γ’ Δημ. Διαμέρισμα

-Βλατάδων-Κάστορος-Μύρωνος-Ηγουμένου

-Ολυμπιάδος-Σοφοκλέους-Αντιπάτρου-Αγ. Νικολάου

Στο Δ’ Δημ. Διαμέρισμα

-Παπάφη-Μπότσαρη-Λυκαονίας-Νίκαιας

-Αν. Ρωμυλίας-Πυλαίας-Αμφιπόλεως-Επιδαύρου

-Λαχανά-Κιλκισίου-Ιωαννίνων-Παπάφη

Στο Δ’ Δημ. Διαμέρισμα

-Κηφισίας  Τ. Ισαάκ

-ΑΛΥΣΣΙΔΑ (Αλ. Παπαναστασίου-Αλ. Σταύρου- Αντ. Δανιόλου)

-Μακεδονίας-Κονδυλάκη-Μαλακάση

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η εξάλειψη του φαινομένου της διπλοβάρδιας που πλήττει τα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Με την υλοποίηση των νέων Προγραμματικών Συμβάσεων ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα αποκτήσει 15.145 τ.μ. ιδιόκτητης σχολικής γης, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση των σχολικών συγκροτημάτων, τα οποία λειτουργούν μέχρι σήμερα είτε σε διπλή είτε σε τριπλή βάρδια.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!