Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη: «Το δίδυμο Κυρίζογλου – Δανιηλίδη συνεχίζει την αντικυβερνητική παράκρουση»

Την καταβολή των εξόδων των βαρέων και ανθυγιεινών των υπαλλήλων της καθαριότητας ζητούν από την κεντρική κυβέρνηση οι Λάζαρος Κυρίζογλου και Σίμος Δανιηλίδης, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

 «Το δίδυμο Κυρίζογλου – Δανιηλίδη, συνεχίζοντας την αντικυβερνητική παράκρουση και τη στείρα αντιπολιτευτική διολίσθηση, εξέδωσαν ανοιχτή επιστολή, με την οποία ζητούν να τους καταβληθούν από την κεντρική κυβέρνηση μέσω της τακτικής τους επιχορήγησης τα έξοδα των βαρέων και ανθυγιεινών των υπαλλήλων της καθαριότητας.
Η «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη»:
– Καταδικάζει αυτή τη στάση που δείχνει κοινωνική αναλγησία και μία νεοφιλελεύθερη λογική που υπονοεί ότι το κράτος θα πρέπει να αποζημιώνει τους θιγόμενους, όταν νομοθετεί κοινωνικά δίκαια αιτήματα.
– Υπενθυμίζει ΣΕ ΟΛΟΥΣ ότι τα έσοδα καθαριότητας, που οι δήμοι εισπράττουν είναι Ανταποδοτικά και από αυτά προέρχονται τα έξοδα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων καθαριότητας. Έτσι, αντί να χτίζουν αποθεματικά και πλεονάσματα, καλούνται οι δήμαρχοι να δείξουν κοινωνική ευαισθησία και να αποδώσουν στους ήρωες της καθημερινότητάς μας αυτά που τους αναλογούν, βάσει νόμου και του κοινού περί δικαίου αίσθημα. Το αίτημα των εργαζομένων στην καθαριότητα ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ, ΣΙΜΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!