Θεσσαλονίκη: 3,5 εκατ. ευρώ μικρότερος ο προϋπολογισμός

Τον προϋπολογισμό του 2010 που προβλέπει έσοδα ύψους 369.757.507 ευρώ και ισάριθμα έξοδα ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Ο προϋπολογισμός είναι κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ μικρότερος του περσινού, γεγονός που αποδίδεται, από τη διοίκηση του δήμου, στη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αισιόδοξο, δεδομένου ότι προβλέπει έργα σε όλο το δήμο παρά την οικονομική ύφεση, και επισήμανε ότι δίνει έμφαση στην ποιότητα ζωής του δημότη. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Μακραντωνάκης, επισήμανε ότι έγινε σοβαρή προσπάθεια συγκράτησης των εξόδων ενώ την ίδια στιγμή τα ανταποδοτικά τέλη διατηρήθηκαν στα επίπεδα του 2009.

Εικονικά χαρακτήρισε τα στοιχεία που αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό ο εκπρόσωπος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Λευτέρης Παπαδόπουλος. «Δεν αποτυπώνονται πουθενά στον προϋπολογισμό τα υπεξαιρεθέντα που, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ» αναφέρει εξάλλου γραπτή ανακοίνωση της παράταξης.
 
«Σπάταλο, αδιαφανή και πλασματικό». χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ο Αγάπιος Σαχίνης, εκπροσωπώντας την παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, μίλησε για «εισπρακτικό προϋπολογισμό που πλήττει τους εργαζόμενους και προωθεί την πολιτική του κεφαλαίου». Για έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και στο ΛΑΟΣ, Θωμάς Ακριβόπουλος και Γιάννης Κουριαννίδης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!