ΡΟΗ
προηγ επομ

Θεσ/νίκη: Συνάντηση Μπουτάρη – Τζαβάρα για τα πολιτιστικά της πόλης

Τη συνένωση των δύο Μουσείων Σύγχρονης Τέχνης, την συμβολή του υπουργείου στον εορτασμό των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, και την οικονομική στήριξη στο σχεδιαζόμενο γιορτασμό του 2013 ως έτους των Κυρίλλου και Μεθοδίου με αφορμή τη συμπλήρωση 1.100 χρόνων από την ιεραποστολική δράση τους, συζήτησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα.

«Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Καταλήξαμε σε χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μεθοδεύσουμε τις κινήσεις μας προκειμένου να έχουμε μία δημιουργική συνεργασία στην κατεύθυνση της προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο κ.Τζαβάρας.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε η προετοιμασία της Θεσσαλονίκης και των πολιτιστικών δράσεων της πόλης το 2014 που ορίστηκε (από το παλιότερο πρόγραμμα του υπουργείου με τον τίτλο «σταυροδρόμι πολιτισμών») ως έτος Ρωσίας-Ελλάδας, καθώς και πρωτοβουλίες περιβαλλοντικού πολιτισμού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!