Θεσ/νίκη: Συνάντηση Μπουτάρη με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Πράσινο Ταμείο, το οποίο είναι φορέας εποπτευόμενος από το ΥΠΕΚΑ, ήταν το αντικείμενο συζήτησης στη συνάντησης του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, καθηγητή πολεοδομίας του ΕΜΠ, Κωνσταντίνο Σερράο.

Ήδη, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο υλοποιούνται στον κεντρικό δήμο έξι έργα αστικών αναπλάσεων, η μελέτη Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί, ερευνητικό πρόγραμμα για τα φυτεμένα δώματα και επιπλέον ένα πλήρες πρόγραμμα απαλλοτριώσεων για την απόκτηση κοινόχρηστων χώρων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 15 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σερράος ενημερώθηκε σχετικά με την πρόοδο των χρηματοδοτούμενων έργων, ενώ η διοίκηση και οι υπηρεσίες του δήμου υπέβαλαν σειρά προτάσεων για το σχεδιασμό νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου για ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις.

Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνεται η ανάπλαση της περιοχής Κεραμείων Αλλατίνι, έργα ανάδειξης των φυσικών στοιχείων του αστικού ιστού (ρέματα, θαλάσσιο μέτωπο) και αξιοποίηση δημοτικών χώρων για την εγκατάσταση μηχανικών σταθμών αυτοκινήτων.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!