Θεσ/νίκη: Πρότυπο η Ικτίνου για την «τάξη» στα παράνομα τραπεζοκαθίσματα

«Μοντέλο λειτουργίας» για την «τάξη» στα παράνομα τραπεζοκαθίσματα θα αποτελεί ο πεζόδρομος της οδού Ικτίνου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε εξάλλου και ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων της πόλης Ανδρέας Κουράκης, εκφράζοντας τη βούληση Μπουτάρη να βάλει τέλος στην παρανομία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουράκη, επί της Ικτίνου απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα κατά μήκος των σχολείων που βρίσκονται στην περιοχή, ορίζεται ελάχιστη απόσταση από τις οικοδομές, ενώ τα τραπέζια και οι καρέκλες θα τοποθετούνται μόνο στη μια πλευρά του καταστήματος ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για πεζούς και οχήματα, όπως πυροσβεστικά και ασθενοφόρα.

Ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε, επίσης, πως ο δήμος ελέγχει συνεχώς την περιοχή ώστε να μην παραβαίνουν το νόμο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, αν και κάτοικοι και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση στον πεζόδρομο της Ικτίνου.

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εξάλλου, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, υπογραμμίστηκε πως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να λειτουργούν με κανόνες σεβαστούς από όλους, ενώ αποφασίστηκαν συνεχείς έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!