Θεσ/νίκη: Νέους χώρους στάθμευσης δικύκλων σχεδιάζει ο δήμος

«Τάξη» στην εικόνα που παρουσιάζεται με τα δεκάδες δίκυκλα οχήματα, τα οποία βρίσκονται παρκαρισμένα επάνω σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους καταλαμβάνοντας παράνομα ζωτικό χώρο των πεζών, επιχειρεί να βάλει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στόχος είναι να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια, να διεξάγεται ευκολότερα η κυκλοφορία των πολιτών στο κέντρο της πόλης και να μειωθούν οι πιθανότητες ατυχημάτων καθώς αρκετές φορές παρατηρούνται παρασύρσεις πεζών επάνω σε πεζόδρομους από δίκυκλα οχήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος σχεδιάζει οχτώ νέους χώρους στάθμευσης, σε πολυσύχναστους δρόμους, για την αποκλειστική χρήση από δικυκλιστές. Οι χώροι θα φτιαχτούν σε θέσεις που έως τώρα παρκάρουν Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε σε πρόσφατη σύσκεψη να εγκρίνει οχτώ χώρους για τα μηχανάκια στις οδούς: Λεωφόρο Νίκης, Πλουτάρχου, Καρόλου Ντηλ, Αγίας Σοφίας, Λασσάνη, Μητροπολίτου Ιωσήφ, Παλαιών Πατρών Γερμανού και Δημητρίου Γούναρη.

Το θέμα των χώρων στάθμευσης αναμένεται να συζητηθεί την Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!