Θεσ/νίκη: Να καταθέσει ο δήμος αγωγές για το μετρό ζητούν 4 δημοτικοί σύμβουλοι

Κοινή πρόταση, για να καταθέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης αγωγές κατά παντός υπευθύνου, για τα διαφυγόντα έσοδα που ο ίδιος έχει από δημοτικά τέλη εξαιτίας των εργοταξίων του μετρό, και εκπροσωπώντας τους δημότες του, οι επαγγελματικές δραστηριότητες των οποίων έχουν πληγεί από τη λειτουργία αυτών των εργοταξίων, κατέθεσαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην πρόταση τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Υπερκομματικό Δημοτικό Ψηφοδέλτιο», Στέλιος Παπαθεμελής και «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – Οικολογία στην Πράξη» Χρήστος Μάτης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρυσούλα Γιαταγάνα και Στάθης Αβραμίδης επισημαίνουν ότι:

  • Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την απόφαση 2897  του 2007, η οποία έκτοτε ανανεώνεται κάθε χρόνο, έχει αναγνωρίσει έμπρακτα τη βλάβη που έχουν υποστεί οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις και έχει μειώσει τα δημοτικά τέλη.

  • Η διατήρηση της κατάστασης δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο στους περιοίκους των σταθμών, αλλά και διαφυγόντα έσοδα στον ίδιο το δήμο, που ήδη ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι προτείνουν να δοθεί στις υπηρεσίες του δήμου εντολή:

  • να  στοιχειοθετήσουν τη βλάβη που έχει υποστεί ο δήμος από την κατάσταση.

  • να αξιολογήσουν το ύψος της βλάβης, την οποία έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις, που ο ίδιος ο δήμος αναγνωρίζει ότι έχουν πληγεί από τα έργα.

  • να παρουσιάσουν εντός ενός μηνός στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για την άσκηση από πλευράς του δήμου, ως συλλογικού εκφραστή του συμφέροντος της πόλης και των κατοίκων της, αγωγών για την ικανοποίηση των βλαβών, που έχουν προκληθεί από την αθέτηση των δεσμεύσεων, οι οποίες είχαν αναληφθεί για την ολοκλήρωση των έργων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]