Θεσ/νίκη: Επίσκεψη Ρούμπιν στο δημαρχείο και συνάντηση με Μπουτάρη

Τη «σθεναρή υποστήριξη» των ΗΠΑ προς τους Έλληνες που αντιμετωπίζουν μια «ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο», καθώς και την πρόθεσή τους «να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν» για να βοηθήσουν την Ελλάδα «να ανακάμψει οικονομικά» και να αναπτύξει περαιτέρω το εμπόριο και τις επενδύσεις, μετέφερε κατά την επίσκεψή του στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν.

Ο κ. Ρούμπιν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιβεβαίωση των ισχυρών δεσμών που συνδέουν τη χώρα του με τη χώρα μας, την περιοχή και την πόλη της Θεσσαλονίκης και εξήρε τις προσπάθειες που γίνονται στην κατεύθυνση της «ανάπτυξης» και του μετασχηματισμού της σε ένα κέντρο «καινοτομίας και εμπορίου».

Τις διαχρονικά «ισχυρές» σχέσεις των ΗΠΑ με τη χώρα μας επεσήμανε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι συζητήθηκαν με τον κ. Ρούμπιν θέματα επιχειρηματικών δυνατοτήτων και ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών.

«Μεταξύ άλλων, αναφέραμε τη δυνατότητα, με την ευκαιρία που παρουσιάζεται, να υπάρχει παρουσία της Αμερικής στην Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, που είναι η Θεσσαλονίκη το 2014» πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Νωρίτερα, ο κ. Ρούμπιν επισκέφθηκε το ισραηλιτικό μουσείο Θεσσαλονίκης και είχε επαφές με τη διοίκηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ενώ μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο, επισκέφθηκε τη μητρόπολη Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Άνθιμο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΕΡΙΚ ΡΟΥΜΠΙΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!