Θεσ/νίκη: Eλληνοβουλγαρική συνεργασία για τη δια βίου μάθηση

Τη συμμετοχή του δήμου σε εταιρική συνεργασία, στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013», ενέκρινε στην 26η Τακτική  Συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα  στρατηγικό έργο που περιλαμβάνει εταίρους και από τις δύο χώρες, στο πλαίσιο συνεργασίας στους Άξονες Προτεραιότητας : α) Ποιότητα Ζωής και β) Ανταγωνιστικοί και Ανθρώπινοι Πόροι.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο: «Εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης δεξιοτήτων στο δήμο Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας», και  στόχο την δημιουργία ενός (στατιστικού) μοντέλου πρόγνωσης, της προσφοράς και ζήτησης, των δεξιοτήτων και της απασχόλησης, «χάρτα δεξιοτήτων» στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή καθώς και εργαλείων παρέμβασης στον χώρο της αγοράς εργασίας.

Τα στατιστικά μοντέλα θα επιτρέπουν την εξαγωγή συμπερασμάτων περί των μελλοντικών «τάσεων» της προσφοράς και ζήτησης των δεξιοτήτων και της απασχόλησης, που ενδέχεται να υπάρχουν στην αγορά εργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής στο επόμενο μεσοπρόθεσμο διάστημα, (π.χ. την επόμενη πενταετία) και θα δίνουν την δυνατότητα άσκησης  πολιτικής.

Επικεφαλής εταίρος  έχει τεθεί το Υπουργείο Παιδείας –  Γενική Γραμματεία Δια βίου μάθησης.

Στο εταιρικό σχήμα επίσης συμμετέχουν οι φορείς μέλη της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ που λειτουργεί στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου :

1. Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης.

2. Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

3. Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

4. ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ.

5. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών.

6. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Blagoevgrad.

7. Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης της Βουλγαρίας.

«O Δήμος Θεσσαλονίκης από τις αρχές του 2012, ξεκίνησε μια προσπάθεια σύνδεσης της εκπαίδευσης και κατάρτισης με την Απασχόληση, δημιουργώντας μια επιτροπή με φορείς της πόλης. Στην προσπάθεια υλοποίησης του σχεδίου αυτού αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής  Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013», με ενδεικτικό προϋπολογισμό 1.700.000ευρώ», δήλωσε o αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!