Θεσ/νίκη: Δημόσια παρουσίαση του Εργαστηρίου Συμμετοχικού Σχεδιασμού - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
28
Οκτώβριος
Back

Θεσ/νίκη: Δημόσια παρουσίαση του Εργαστηρίου Συμμετοχικού Σχεδιασμού

Η δημόσια παρουσίαση του Εργαστηρίου Συμμετοχικού Σχεδιασμού «Είμαι Πολίτης και Όχι Απλά Κάτοικος» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στις 19:30, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13). Στον ίδιο χώρο, στο ισόγειο του κτηρίου, θα εκτεθούν οι σχεδιαστικές προτάσεις των φοιτητών του ΑΠΘ για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

Τα εργαστήριο αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Αρχιτεκτόνων (Β’ Τομέας Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού) του ΑΠΘ, και της ΧΑΝΘ, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συμμετοχικού σχεδιασμού και διαλόγου για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου της πόλης. Συμμετέχουν επίσης φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ και η 1η Δημοτική Κοινότητα.

Το εργαστήριο ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου 2012. Μέλη του εργαστηρίου βρέθηκαν στις οδούς Φιλικής Εταιρείας και Χρ. Σμύρνης όπου αποτύπωσαν τις ανάγκες και επιθυμίες των πολιτών σχετικά με το σχεδιασμό των συγκεκριμένων οδών. Συγκεκριμένα, συμπληρώθηκαν 508 ερωτηματολόγια, ακολούθησε η επεξεργασία τους και η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων από φοιτητές με σχεδιαστικές προτάσεις ανάπλασης του τμήματος της οδού Φιλικής Εταιρείας μεταξύ των οδών Τσιμισκή και Μανουσογιαννάκη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!