Θεσ/νίκη: Δεύτερη εξόρμηση «door 2 door» για την καθαριότητα και ανακύκλωση

Στην 3η Δημοτική Κοινότητα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013, στις 9.00, η δεύτερη εξόρμηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ενημέρωση των δημοτών πόρτα-πόρτα (door to door), σε πολυκατοικίες και καταστήματα, για θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Με βασικό σύνθημα «Αγαπώ την πόλη μου υιοθετώ την γειτονιά μου» μαθητές από Σχολεία της 3ης Κοινότητας θα παρουσιάσουν καλλιτεχνικά δρώμενα που ετοίμασαν (ζωγραφική, μουσική, θεατρικό) με θέμα την Ανακύκλωση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Αμέσως μετά, οι μαθητές μαζί με ενεργούς πολίτες και μέλη εθελοντικών ομάδων του Δήμου Θεσσαλονίκης και με το συντονισμό και την συνεργασία στελεχών της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, θα μοιράσουν το ενημερωτικό φυλλάδιο για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση, τη σχετική αφίσα και πληροφοριακό έντυπο με χρηστικές οδηγίες.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της Βόρειας πλευράς της οδού Αγίου Δημητρίου και στις οδούς Κασσάνδρου και Ολυμπιάδος. Κύριος στόχος αυτών των δράσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα αστικής συμπεριφοράς, προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και η ενεργός συμμετοχή τους σε προγράμματα ανακύκλωσης.

Στόχος της συμμετοχής στις δράσεις είναι η κινητοποίηση, η ευαισθητοποίηση και η βιωματική εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών στα θέματα της ανακύκλωσης και γενικότερα της διαχείρισης απορριμμάτων, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς και πρόσθεσε: «Από τα προγράμματα ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης δεν θα μπορούσε να λείπει η Εκπαιδευτική Κοινότητα, η οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει καταλυτικό και ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Οι μαθητές αναλαμβάνοντας τέτοιες πρωτοβουλίες απευθύνουν ένα ιδιαίτερο μήνυμα με επιπλέον αξία και μπορούν να παρακινήσουν τις οικογένειές τους στο να εφαρμόσουν την Ανακύκλωση. Με την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία δημοτών και επαγγελματιών οι δομικές αλλαγές και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών Καθαριότητας θα γίνουν συντομότερα αντιληπτές. Είναι εξίσου καθοριστική και απαραίτητη η ενημέρωση για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων σε όλους, πολύ δε περισσότερο στους μαθητές».

Οι ειδικές αυτές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες σε συνεργασία με τα Κοινοτικά Συμβούλια, τα Εθελοντικά Δίκτυα και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πληροφοριακό υλικό που θα μοιραστεί σε δημότες και επαγγελματίες είναι χορηγία της ΕΕΑΑ (Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), δημιουργήθηκε από τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και εντάσσεται στο γενικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαζί με το διαφημιστικό ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα που προβάλλεται στα ΜΜΕ της πόλης.

Διαβάστε επίσης:
Θεσ/νίκη: Θετική η ανταπόκριση στην «door 2 door» ενημέρωση για τα σκουπίδια
Θεσσαλονίκη: «Door 2 door» ενημέρωση για τα σκουπίδια

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, DOOR 2 DOOR


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!