Θεσ/νίκη: Αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο για τη «γειτονιά του έρωτα»

Έντονη κόντρα υπήρξε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το θέμα της λειτουργίας των οίκων ανοχής, θέμα το οποίο έφερε προς συζήτηση ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, όπως άλλωστε είχε και πρόσφατα υποσχεθεί σε συνάντησή του με τις ιερόδουλες της πόλης (βλ. σχετικό παρασκήνιο εδώ). Ωστόσο, η οριστική απόφαση μεταφέρθηκε σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο εκπρόσωπος των νόμιμα εκδιδομένων ατόμων, δικηγόρος Παναγιώτης Ζιάγκας, τόνισε ότι δεν έχουν ανανεωθεί εδώ και δύο χρόνια, με διάφορες προφάσεις, οι άδειες λειτουργίας οίκων ανοχής που είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Περίπου 10 οίκοι ανοχής έχουν κλείσει και περιμένουν την απόφαση του δήμου, όπως είπε.

Από την πλευρά των κατοίκων του βʼ δημοτικού διαμερίσματος, η εκπρόσωπός τους Βασιλική Στεργίου υπογράμμισε ότι η περιοχή έχει μετατραπεί σε γκέτο και ζήτησε οι οίκοι ανοχής να χωροθετηθούν εκτός κατοικημένων περιοχών ή να μοιραστούν σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!