Θεσ/νίκη: Αλαλούμ με τα σχολεία -Τελικά, δεν θα λειτουργήσουν λόγω θέρμανσης

Κλειστά θα παραμείνουν, τελικά, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αύριο, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων. Η απόφαση, όπως αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή του ο δήμος, ελήφθη κατόπιν της ενημέρωσης εκ μέρους των διευθυντών των σχολείων, έπειτα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την οποία προέκυψε ότι τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους εξαιτίας του ψύχους. Οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης παραμένουν σε επιφυλακή και συνεργάζονται στενά με τη σχολική κοινότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν το δυνατόν συντομότερα οι δυσλειτουργίες. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Η πρώτη ανακοίνωση που προκάλεσε σύγχυση

Ωστόσο, λίγες ώρες νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο δήμος άφηνε να εννοηθεί ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς «δεν έχουν αναφερθεί βλάβες» (σ.σ. στην θέρμανση). Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση, «ο Δήμος Θεσσαλονίκης καλεί τους διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στα διοικητικά του όρια να ελέγξουν την ορθή λειτουργία της θέρμανσης στα σχολικά κτίρια και να ενημερώσουν τον Δήμο και τα αρμόδια όργανα (Σχολικές Επιτροπές) για τυχόν προβλήματα και βλάβες. Στόχος της ενημέρωσης, που πραγματοποιείται εκτάκτως, λόγω του πρωτοφανούς ψύχους που επικρατεί, είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν στα σχολεία, το δυνατόν συντομότερο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί βλάβες σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε επιφυλακή, ώστε να αντιμετωπίσουν ο,τιδήποτε προκύψει. Θα υπάρξει ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΓΕΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!