Θεσ/κη: Σύμβαση για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων πλατείας Ιπποδρομίου

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου Θεσσαλονίκης και της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε (ΕΑΧΑ Α.Ε.), με αντικείμενο τη συνεργασία των δύο φορέων για την προκήρυξη και τη διενέργεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων με τίτλο «Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προσχεδίων πλατείας Ιπποδρομίου Θεσσαλονίκης» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη σημερινή 23η τακτική συνεδρίασή του.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης επεσήμανε ότι, αντικείμενο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων, θα αποτελέσει η αναβάθμιση-ανάπλαση του αστικού ιστού (που σήμερα χαρακτηρίζεται από υψηλούς συντελεστές δόμησης, πυκνή δόμηση και κυκλοφοριακό φόρτο) και η ανάδειξη της ιστορικότητάς της.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι -λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντικότητα της περιοχής, ως κομβικού σημείου του κέντρου της πόλης και ως ιστορικού τόπου άρρηκτα συνδεδεμένου με τα λοιπά ευρήματα του ανατολικού τόξου- να κατατεθούν και να βραβευτούν αξιόλογες αρχιτεκτονικές προτάσεις για την ανάπλαση της εν λόγω περιοχής (τα όρια της οποίας θα οριστούν επακριβώς με την προκήρυξη του), και εν συνεχεία να ανατεθεί η υλοποίηση της μελέτης του Α’ Βραβείου.

Η ΕΑΧΑ ΑΕ αναλαμβάνει τη διεξαγωγή ως διοργανώτρια αρχή, με συνδιοργανωτή το Δήμο Θεσσαλονίκης, του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, την εποπτεία του έργου, την παροχή τεχνογνωσίας ως τεχνικός σύμβουλος για τη διαχείριση, τεχνική επίβλεψη και διοίκηση του έργου και τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη ροή χρηματοδότησής του από το Πράσινο Ταμείο.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, δια των συναρμόδιων υπουργείων του, σε συνεργασία με την ΕΑΧΑ ΑΕ προτίθεται να αναλάβει την προετοιμασία του Τεχνικού Φακέλου του έργου και να συνδράμει στις διαδικασίες έκδοσης τυχόν εγκριτικών αποφάσεων από τους αρμόδιους, κατά περίπτωση, φορείς.

Για την παρακολούθηση της Προγραμματικής Σύμβασης και την εποπτεία του έργου, ορίζεται Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του δήμου.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ, ΕΑΧΑ ΑΕ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!