Σίριαλ η κόντρα Θεοδωρικάκου-Μπακογιάννη: Νέος «κύκλος» προκλητικών ανακοινώσεων - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
1
Ιούλιος
Back
υπήρξε μια «πάρα πολύ μεγάλη πρόοδος, αλλά δυστυχώς τους τελευταίους μήνες διαπιστώνουμε μια υποχώρηση της αστυνομίας».

Σίριαλ η κόντρα Θεοδωρικάκου-Μπακογιάννη: Νέος «κύκλος» προκλητικών ανακοινώσεων

Το γάντι που έριξε το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σηκώνει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, μετά τις σχετικές διαρροές, το υπουργείο:

-Δεν αρνείται ότι ο υπουργός δεν συναντά τον δήμαρχο, παραπέμποντάς τον στον (αρμόδιο για την Αθήνα, σύμφωνα με το ΥΠΡΟΠΟ), Λευτέρη Οικονόμου

-Δεν επαναλαμβάνει τα όσα ανέφερε νωρίτερα στη σχετική διαρροή, ότι, δηλαδή, “ο Δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις “σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του”. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων είχε αφήσει να εννοηθεί ότι επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλύτερα, κάτι που σταμάτησε το τελευταίο διάστημα: “Υπήρξε μια πάρα πολύ μεγάλη πρόοδος, αλλά δυστυχώς τους τελευταίους μήνες διαπιστώνουμε μια υποχώρηση της αστυνομίας», ήταν η ακριβής φράση του.

Σε ανακοίνωση αναφέρει:

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το  Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη  για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων. 

Πραγματικότητα είναι επίσης, οι  αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο.

H απάντηση του Δ. Αθηναίων:

Ακολούθησε απάντηση από “πηγές” του Δ. Αθηναίων:

“Ο Υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο Δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Αλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή.”

…και η νέα απάντηση από το Υπ.Προστασίας του Πολίτη:

«Θα είναι χρήσιμο στο Δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών του παραεμπορίου και οποιουδήποτε  παρανομεί. Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!