Θέλουν το άλλο μισό του… χωριού τους πίσω

Κινητοποιήσεις για  να πάρουν το άλλο μισό του… χωριού τους πίσω  ετοιμάζουν αύριο στο Ηράκλειο οι κάτοικοι της Άρβης, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, το χωριό με παλαιότερες αποφάσεις έχει χωριστεί σε δυο τμήματα, την Άρβη που ανήκει διοικητικά στα Αμιρά και την Νέα Άρβη που ανήκει στον Άγιο Βασίλειο, με φυσικό όριο χωρισμού τον ποταμό που ξεκινάει από το φαράγγι και καταλήγει στην θάλασσα.

Οι κάτοικοι της Άρβης διεκδικούν εδώ και χρόνια την συνένωση και την δημιουργία ενός οικισμού. Μετά… κόπων και βασάνων και ύστερα από πολλές κινητοποιήσεις κατάφεραν να αποσπάσουν θετική απόφαση από το Δήμου Βιάννου όπου ανήκουν και τώρα το θέμα έχει κολλήσει στην υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος.

Αύριο, στις 7:30 το πρωί έχουν προγραμματίσει δυναμική κινητοποίηση και παρουσία στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο για την ικανοποίηση του αιτήματος τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολύ καλή πορεία των κηπευτικών και της μπανάνας έχουν καταστήσει την Αρβη τον τελευταίο καιρό σε ένα από τα πιο δυνατά οικονομικά κέντρα της Κρήτης .

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΡΗΤΗ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ, ΑΡΒΗ


Αφήστε μια απάντηση