θα-προσμετρώνται-στο-προσωπικό-δικασ-613188
ΔΗΜΟΙ | 15.09.2022 | 17:40

Θα προσμετρώνται στο προσωπικό δικαστικά δικαιωμένοι συμβασιούχοι που είχαν δημοτική στήριξη

Συμβασιούχοι: Ειλημμένη φαίνεται ότι είναι η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ηγεσία του υπουργείο Εσωτερικών να προσμετρώνται κανονικά στο προσωπικό των δήμων όσοι εργαζόμενοι προσέφυγαν δικαστικώς μετά τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι δημοτικές αρχές τάχθηκαν υπέρ αυτής της προσφυγής.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, την συγκεκριμένη πρόβλεψη θα την συμπεριλάβει και στο σχεδιασμό των προσλήψεων του δημοσίου, που αναμένεται να παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να λάβει έγκριση.

Το συγκεκριμένη επιλογή του υπουργείου – που φαίνεται ότι φέρει την σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου – την γνωστοποίησε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 86η Διεθνή Έκθεση,

«Ακούω να ρωτάνε κάποιοι τι γίνεται με τις δικαστικές αποφάσεις και τι γίνεται με το προσωπικό των δικαστικών αποφάσεων, ακούω να λέγεται περίπου ότι μάς τους φόρτωσαν. Τους φόρτωσαν σε όποιον αντιδίκησε, σε όποιον πήγε και συνομολόγησε δεν τους φόρτωσαν. Δεν τους φόρτωσαν, τους ήθελε, έτσι δεν είναι;» διερωτήθηκε.

«Τους ήθελες και τους πήρες; Μπράβο! Στους μετράω κανονικά προσωπικό. Που σημαίνει ότι δεν μπορώ εγώ να αδικώ στον προγραμματισμό προσλήψεων τον άλλον Δήμαρχο που δεν τους πήρε. Γιατί εσύ βρέθηκες με προσωπικό το οποίο επέλεξες ουσιαστικά συμπαικτικά να πάρεις. Αν εγώ έχω να μοιράσω 2.000 προσλήψεις στους Δήμους δεν θα μετρήσουμε από την αρχή. Όσους πήρες με δικαστική στους μέτρησα» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, φανερώνοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Μάλιστα, απαντώντας στους δημάρχους που διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν να πληρώσουν το συγκεκριμένο προσωπικό είπε τα εξής: «Μην ακούω τώρα δεν έχω λεφτά να τους πληρώσω. Γιατί όταν πήγαινες και συνομολογούσες δεν ήξερες αν έχεις ή δεν έχεις λεφτά; Δεν πήγες στο δικαστήριο να πεις στον κύριο Πρόεδρο, “συγγνώμη από πού θα τους πληρώσεις αυτούς γιατί εγώ δεν έχω”. Του είπες ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, είναι απαραίτητοι για τον Δήμο μας και δεν κάνουμε χωρίς αυτούς. Συνεπώς όσοι δεν κάνετε χωρίς αυτούς, κάντε τα κουμάντα σας» διεμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πρόκειται για μια κίνηση κυβέρνησης και υπουργείου Εσωτερικών από τη μια πλευρά πίεσης από τους δήμους και από την άλλη διασφάλισης του περιορισμού των προσλήψεων συμβασιούχων (θυμίζουμε ότι στόχος είναι η μείωση τους), αφού πλέον οι θέσεις θα καλύπτονται στους δήμους από τους δικαιωμένους δικαστικά εργαζομένους, τους οποίους μάλιστα θα τους πληρώνει πλέον ο δήμος!