«Θα πεθάνουν από τύψεις πολιτική αγωγή και Μπουτάρης»

Την πολιτική αγωγή αλλά και τη σημερινή δημοτική Αρχή του Δήμου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα το δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, «έδειξε» η σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Ελένη σχετικά με τα όσα είπε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης λίγο πριν οδηγηθεί στη φυλακή:  Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε η κ. Παπαγεωργοπούλου ποιους εννοούσε ο σύζυγός της όταν είπε ότι «κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» απάντησε: «Εννοούσε την πολιτική αγωγή και τη διοίκηση του Μπουτάρη».

Μάλιστα, η κ. Παπαγεωργοπούλου υποστήριξε ότι «κανείς δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Σαξώνη, εκτός από τον Μπουτάρη που είπε στο ότι η διοίκηση του Παπαγεωργόπουλου ήταν μια συμμορία».

Εκτός από το νυν δήμαρχο επίθεση εξαπέλυσε  και στον πρώην ταμία του δήμου Π.  Σαξώνη με βάση την κατάθεση του οποίου καταδικάστηκε ο Β.Παπαγεωργόπουλος. «Τον κοροϊδεύανε γιατί ήταν ατσαλάκωτος και προσπάθησαν να τον τσαλακώσουν. Δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει και πολύ. Δεν είπαμε και πολλά πράγματα. Μιλούσαμε με τα μάτια μας. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο. Όλα τα έκανε αυτός ο καταχραστής. Ούτε στα πιο φρικτά μας όνειρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα πήγαινε στη φυλακή. Δεν ξέρω πως αποφασίζουν. Κανείς δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Σαξώνη»,  τόνισε.

Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του Β. Παπαγεωργόπουλου επισκέφθηκε τον πρώην δήμαρχο στις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται σε κελί με άλλα 10 άτομα και όπως δήλωσε συνομίλησε μαζί του. «Μου επέτρεψαν να του πάω κάποια πράγματα. Είμαστε συντετριμμένοι. Έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας. Του είπα να προσέχει τον εαυτό του γιατί είμαστε οι δύο μας. Είναι η πρώτη φορά που χωρίζουμε στα 40 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι διαμάντι»

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι ο σύζυγός της «δεν συμμετείχε καθόλου στην υπεξαίρεση, δεν είναι αυτός που έκλεβε, ήταν ένας απλός χαμηλόβαθμος υπάλληλος. Σαν δήμαρχος δεν υπέγραφε τίποτα.»

Και πρόσθεσε: «Τα οικονομικά που ήλεγχε έβαιναν καλώς. Ο Σαξώνης έκλεβε. Και ο ίδιος μπορεί να λέει ό, τι θέλει. Δεν έχει καμία στήριξη σε αυτά που λέει. Λέτε και ο Σαξώνης είναι η πηγή της αλήθειας. Θεωρητικά ο άνδρας μου είχε την ευθύνη. Αλλά όταν όλοι του έλεγαν ό, τι όλα βαίνουν καλώς και αυτό το επιβεβαίωναν εφορίες και ελεγκτικό Συνέδριο, πού να ξέρει εκείνος τι γίνεται; Δεν είναι δουλειά του δημάρχου να ελέγχει τα πάντα.»

»Το ένα εκατομμύριο που βρέθηκε στον λογαριασμό του είναι νόμιμα. Στα 12 χρόνια της δημαρχίας του δηλώσαμε επίσημα 2.140.000 ευρώ. Δεν υπάρχει κανείς που δηλώνει τόσα. Και έχουμε φορολογηθεί για αυτά. Έχουν υπολογίσει δύο φορές τα λεφτά μας κατά λάθος. Μετά από μία πρόσθεση. Δεν υπήρχε τρύπα στα οικονομικά του δήμου, όλοι οι ισολογισμοί πέρασαν από τους ορκωτούς λογιστές, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο. Ρωτήστε τον δήμαρχο Αθηναίων, αν ελέγχει όλα τα εντάλματα. Χιλιάδες από αυτά φτάνουν στα γραφεία του δημάρχου κάθε μέρα. Και είναι αδύνατον να τα ελέγξει όλα. Δεν υπάρχει τιμιότερος άνθρωπος από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Είναι ένα διαμάντι. Έπεσε θύμα», κατέληξε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΦΥΛΑΚΗ, ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΕΛΕΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!