Θα φτιαχτεί ο φάρος του Αφορεσμένου

Αποδεκτό έγινε από την υπηρεσία Φάρων το αίτημα του Δήμου Αγίου Νικολάου, για την αποκατάσταση του φάρου στο ακρωτήριο Άγιος Ιωάννης στην περιοχή Αφορεσμένου Λασιθίου. Ο φάρος κτίστηκε το 1864 από τη Γαλλική Εταιρεία Φάρων και εντάχθηκε στο Ελληνικό φαρικό δίκτυο το 1912.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση στο σχετικό αίτημα του Δήμου δήλωσε: «Προχωρούμε τάχιστα με την πολύτιμη συνδρομή της υπηρεσίας νεοτέρων μνημείων στην ολοκλήρωση της μελέτης, που ήδη έχει ξεκινήσει, ως προς το αρχικό της στάδιο, καθώς και στην συμπλήρωση των τεχνικών θεμάτων που πιθανόν θα προκύψουν».

Όπως έγινε από την Υπηρεσία Φάρων, σύμφωνα με το σχέδιο δεσμεύσεων μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, απαιτούνται :

-Η υποβολή από τον δήμο επικαιροποιημένης μελέτης αποκατάστασης του φαρικού συγκροτήματος, καθώς και μελέτης περιπατητικών διαδρομών που δύναται να δημιουργηθούν, από και προς το φάρο και αφορούν το τμήμα της ζώνης ασφαλείας του.

-Επαναλειτουργία του φάρου στην αρχική του θέση, μετά το πέρας των εργασιών με μέριμνα της Υπηρεσίας Φάρων.

-Κατά τη διάρκεια των εργασιών να μην διαταραχθεί η ομαλή, απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία του φάρου, και να μην μεταβληθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ζώνης ασφαλείας του καθώς και του φαρικού συστήματος.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΦΟΡΕΣΜΕΝΟΣ, ΦΑΡΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!