Θ. Κοσματόπουλος: Ουδέποτε έλαβα διορία από ανεξάρτητους συμβούλους

«Ουδέποτε τέθηκε σε μένα διορία από τους ανεξάρτητους συμβούλους για να υπογράψω δήλωση μετάνοιας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος απαυθύνοντας πρόσκληση συναίνεσης και συνεργασίας για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχε προηγηθεί άτυπη προθεσμία από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης στο δήμαρχο, προκειμένου ο ίδιος να βάλει την υπογραφή του κάτω από μια δήλωση «μετάνοιας» και αποδοχής μιας σειράς ζητημάτων που του είχαν θέσει. Απευθυνόμενος προς τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ο κ. Κοσπατόπουλος, επανέλαβε την πρόσκλησή του για επανένταξη.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, ουδέποτε τέθηκε σε μένα διορία από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους προκειμένου να υπογράψω δήλωση μετάνοιας. Οι μεταξύ μας συζητήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, έγιναν σε κλίμα συναίνεσης και με διάθεση να επιλυθούν τα προβλήματα του Δήμου, καθώς διάγουμε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη.

Με τους συμβούλους της παράταξής μου ξεκινήσαμε μαζί, κάναμε έναν εξαιρετικό προεκλογικό αγώνα και επιτύχαμε μια μεγάλη περίοδο άριστης συνεργασίας, κατά την οποία όλοι συνεργασθήκαμε και εργασθήκαμε εξαιρετικά ο καθένας από τη θέση που είχε αναλάβει με αποκλειστικό σκοπό τη σωστή λειτουργία του Δήμου και την αναπτυξιακή του πορεία. Πολύ δε περισσότερο από συνεργάτες είμαστε φίλοι. Κάναμε λάθη σαφώς, αλλά δεν υπήρχε ποτέ σκοπός να προσβάλλουμε ή να θίξουμε σε καμία περίπτωση ο ένας το ήθος, την αξιοπρέπεια και την εντιμότητα του άλλου. Μας ενώνουν πολλά και κυρίως η εντολή που λάβαμε από τους πολίτες του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για την από κοινού διοίκηση του Δήμου.

Η ορθή και με διαφάνεια διαχείριση των οικονομικών του Δήμου αποτέλεσε εξαρχής το κοινό μας μέλημα και σκοπό, καθώς παραλάβαμε έναν Δήμο με πολλά χρέη και οικονομικές εκκρεμότητες. Μέσα στα πλαίσια της ορθής αυτής διαχείρισης εντάσσεται και η ψήφιση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2017, η οποία πρέπει να αποτελέσει το βασικό μας μέλημα και υποχρέωσή μας απέναντι στους πολίτες προκειμένου να λειτουργήσει ο Δήμος σωστά και όχι σημείο μεταξύ μας σύγκρουσης. Είναι ζήτημα το οποίο απαιτεί ορθολογισμό, συναίνεση και αίσθηση ευθύνης. Το βασικό μου μέλημα είναι αυτό. Εξάλλου σε αντίθετη περίπτωση οι αρνητικές συνέπειες θα επέλθουν στο σύνολο των δημοτών.

Τέλος, πέρα από την ανάγκη από κοινού διαχείρισης του εξαιρετικά σπουδαίου αυτού ζητήματος και απευθυνόμενος προς τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, θα σας επαναλάβω την πρόσκλησή μου για την επανένταξή σας στην παράταξη και την ανάληψη από τον καθένα σας θέσεων ευθύνης και ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, καθώς η διοίκηση ενός Δήμου αποτελεί έργο όχι ενός αλλά πολλών.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΛΕΣΜΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!