συριζα-δ-φιλαδέλφειας-χαλκηδόνας-στη-192820
ΔΗΜΟΙ | 12.06.2022 | 12:45

ΣΥΡΙΖΑ -Δ.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: Στηρίζουμε τον Άρη Βασιλόπουλο και την παράταξη «Δύναμη Πολιτών

Ανακοίνωση αναφορικά με τις εικασίες – όπως τις χαρακτηρίζει – περί ενδεχόμενης μη συμμετοχής του Άρη Βασιλόπουλου ως, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Πολιτών» της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εξώσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας, στην οποία σημειώνει:

1. Η δημοτική παράταξη «Δύναμη Πολιτών» αποτελεί μία αυτοδιοικητική δύναμη με πλούσια ιστορία στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας η οποία σύμφωνα με τις αυτόνομες εσωτερικές της διαδικασίες, τις οποίες ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σεβόμαστε απόλυτα, όταν θα αποφασίσει θα τοποθετηθεί δημόσια αναφορικά με τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

2. Η δημοτική παράταξη «Δύναμη Πολιτών» της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έχει στηριχθεί πολιτικά από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. από το 2010 και σταθερά έως και σήμερα, τόσο κατά τη διάρκεια της πενταετίας 2014 -2019, όταν η «Δύναμη Πολιτών» ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου με δήμαρχο τον Άρη Βασιλόπουλο, όσο και στην επόμενη περίοδο, από τον Μάιο του 2019 έως και τη λήξη της δημοτικής θητείας τον Οκτώβριο του 2023, όπου η «Δύναμη Πολιτών» με επικεφαλής τον Άρη Βασιλόπουλο, αναδείχθηκε σε «αξιωματική αντιπολίτευση» του δήμου με ποσοστό 44,78%. Στο διάστημα αυτό δεν έχει τεθεί ουδέποτε ζήτημα απόσυρσης της πολιτικής στήριξης της «Δύναμης Πολιτών», του επικεφαλής της και των δημοτικών της συμβούλων, εκ μέρους του κόμματός μας. Αντιθέτως, το κόμμα μας έχει στηρίξει και εξακολουθεί να στηρίζει την «Δύναμη Πολιτών», αναδεικνύοντας, μάλιστα, το έργο της και τα θέματα που φέρνει η παράταξη και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο (πχ διαγωνισμός οδοφωτισμού, πλημμύρες στα σχολεία).

3. Το ζήτημα της ανάδειξης των δημοτικών συνδυασμών που θα υποστηριχθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2023, δεν έχει ανοίξει ακόμη στο κόμμα μας, στις οργανώσεις και στα κεντρικά του όργανα. Το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί με ευρεία διαβούλευση και συντεταγμένες εσωκομματικές διαδικασίες το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις καταστατικές ρυθμίσεις.