συνήγορος-του-πολίτη-έκλεισε-παράνομ-876757
ΔΗΜΟΙ | 14.10.2021 | 12:57

Συνήγορος του Πολίτη: Έκλεισε παράνομο εργοτάξιο στο δήμο Χαϊδαρίου (έγγραφα)

Πολίτης ζήτησε τη μεσολάβηση του Συνηγόρου, διαμαρτυρόμενη για την παράνομη λειτουργία εργοταξίου στο Δήμο Χαϊδαρίου και επί παραχωρηθέντος κοινοχρήστου χώρου. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα, ο εν λόγω χώρος, επί του οποίου οι εργασίες είχαν ανασταλεί από το 2018, συνέχιζε να χρησιμοποιείται δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα θορύβου και κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Η Ανεξάρτητη Αρχή απευθύνθηκε στο Δήμο Χαϊδαρίου επισημαίνοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από την είσοδο και έξοδο φορτηγών επί της λεωφόρου με κίνδυνο την πρόκληση ατυχήματος, τα προβλήματα θορύβου και τους κινδύνους από τη διατήρηση εύφλεκτων και επικίνδυνων υλικών στο χώρο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε να ενημερωθεί ως προς τις τεχνικές και λειτουργικές προϋποθέσεις συνέχισης λειτουργίας του εν λόγω εργοταξίου καθώς και για τις αναληφθείσες ενέργειες εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών προς διευθέτηση του προβλήματος.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, ο Δήμος, ο οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα, προέβη στη σφράγιση του εργοταξίου, στην απομάκρυνση των πετασμάτων καιστον καθαρισμό του χώρου.

Πληροφορίες: 213 1306600

Διοικητική ανταπόκριση