Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας με όχημα την πανδημία του κορωνοϊού

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 19 Μαρτίου 2020 - 14:47
  • Comments Off

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σε νέα ανακοίνωση του αναφέρεται στα αυξημένα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας από τις διοικήσεις των δήμων με όχημα την πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα, καταδικάζει την κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων που ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ όπως αναφέρει προχωρά ακάθεκτη στη νομοθέτηση της ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (17/3) το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής προχώρησε σε απίστευτες καταγγελίες κατά δημοτικών αρχών καταγγέλλοντας τις αποφάσεις τους, οι οποίες εν’ μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού «βρίσκουν χώρο» για να ιδιωτικοποίησουν δημοτικές υπηρεσίες, να απολύσουν εργαζόμενους και να αυθαιρετήσουν απέναντι σε εργαζόμενους, τσακίζοντας δικαιώματα.

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση:

«Επειδή σε αυτές τις κρίσιμες μέρες είναι σημαντικό να οργανώσουμε τον αγώνα σε σύνθετες συνθήκες για τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ενημερώνει όλους τους εργαζόμενους ότι τα γραφεία του θα είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ για όσους συναδέλφους αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εργασία τους.

Συνάδελφοι το τελευταίο διάστημα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα κρούσματα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας από τις διοικήσεις των δήμων με όχημα την πανδημία του κορονοϊού. Επιχειρούν να εκχωρήσουν την υπηρεσία καθαριότητας των δήμων σε ιδιώτες. Εξακολουθούν να μην χορηγούν Μέσα Ατομικής Προστασίας. Σε αυτή τη λαίλαπα απαντάμε με ενότητα.

Η κυβέρνηση εκτός των μέτρων που εξήγγειλε, παίρνει ταυτόχρονα και μέτρα για να τσακίσει και την φωνή μας όπως η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων που ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ ακάθεκτη προχωρά στη νομοθέτηση της ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Τους δηλώνουμε ότι και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή.

Ούτε να διανοηθούν να διατηρήσουν αυτή τη διάταξη μετά τη κρίση. Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Συσπειρωνόμαστε στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ.

 

Καταγγέλλουμε με κάθε μέσο (τηλέφωνο, email κ.λ.π) την εργοδοτική αυθαιρεσία. Κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης. Κάθε προσπάθεια αυταρχισμού.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!