Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας: Κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 30 Μαΐου 2020 - 17:00
  • Comments Off

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας, καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 7:30μμ. στην παραλία του Βόλου, στην κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ.

«Η καρκινογόνα καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, μετατρέπει τον Βόλο σε αποτεφρωτήρα και η περιβαλλοντική αυτή ασφυξία, θα συνεχιστεί με την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής του «εναλλακτικού» καυσίμου από αποξηραμένα σκουπίδια, το SRF, από τη Δημοτική Αρχή Βόλου», αναφέρει σε ανακοίνωση του και τονίζει:

«Για το έγκλημα αυτό ευθύνονται οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση που ψήφισαν και εφαρμόζουν τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ), που έχουν αδειοδοτήσει  τη μεταφορά χιλιάδων τόνων σκουπιδιών από το λιμάνι της ΑΓΕΤ για καύση στη τσιμεντοβιομηχανία. Ευθύνες έχουν και η Δημοτική Αρχή Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας που «έχουν βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους» σ’ αυτές τις εξελίξεις, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του λαού στη Μαγνησία.

Ευθύνεται η αστική νομοθεσία, ευρωπαϊκή και εθνική που αυξάνουν τα όρια των προς καύση καρκινογόνων ουσιών με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα των τσιμεντοβιομηχάνων και όχι την επίπτωση στη ζωή του πληθυσμού.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ-ΚΟΚ στην ΑΓΕΤ.
  • Να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και τη καύση των σκουπιδιών και του τοξικού ΠΕΤ ΚΟΚ.
  • Να μην προχωρήσει η παραγωγή SRF στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στον ΧΥΤΑ Βόλου. Να σταματήσει κάθε διαδικασία της κατασκευής και λειτουργίας της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ), που στηρίζεται στον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ Θεσσαλίας.
  • Άμεσα να προωθηθούν η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η αερόβια κομποστοποίηση.
  • Με τη συμμετοχή μας να δείξουμε έμπρακτα ότι ο αγώνας δεν μπορεί να είναι υπόθεση κάποιων «ειδικών» αλλά υπόθεση του οργανωμένου κινήματος.
  • Μπορούμε να σταματήσουμε την επικίνδυνη εξέλιξη, αλλά και τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που η καύση σκουπιδιών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας καλεί όλες τις Βολιώτισσες και τους Βολιώτες, που δεν θέλουν ο Βόλος να μετατραπεί σε θάλαμο τοξικών αερίων, σε κινητοποίηση, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 7:30μμ. στην παραλία του Βόλου.

Να είμαστε όλοι εκεί για να δώσουμε αγωνιστική μαχητική συνέχεια στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει στην πόλη ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!