συνάντηση-του-δημάρχου-κηφισιάς-με-τη-895695
ΔΗΜΟΙ | 11.12.2020 | 11:35

Συνάντηση του Δημάρχου Κηφισιάς με την Ένωση Γονέων

Συνάντηση συνεργασίας είχε την προηγούμενη εβδομάδα με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος πάντοτε προσπαθεί να ανταποκριθεί στα σωστά και δίκαια αιτήματά τους εκτιμώντας την αποστολή και το έργο τους, πάντα στο πλαίσιο μιας αγαστής συνεργασίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση συνεργασίας για το θέμα διάθεσης tablets- laptops  από τον Δήμο μας σε μαθητές και μαθήτριες που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν πραγματικές και ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου είναι  όλα τα παιδιά  να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη μόρφωση και απρόσκοπτα να συμμετάσχουν στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Ο Δήμος Κηφισιάς κινείται παράλληλα με την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να καλυφθούν τέτοιου είδους ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος έχει αποστείλει από την αρχή του μήνα, προσωπική επιστολή προς όλους τους Διευθυντές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και τους Συλλόγους Γονέων ζητώντας τους, να παρέχουν στον Δήμο τον αριθμό tablets- laptops  που χρειάζονται για τις ανάγκες των μαθητών. Για τη διευκόλυνση της καταγραφής ζητείται ο αριθμός των απόρων οικογενειών, των μονογονεϊκών χαμηλού εισοδήματος, των τρίτεκνων και των πολυτέκνων καθώς και ειδικών περιπτώσεων που χρήζουν αντικειμενικά ενίσχυσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Κηφισιάς, έχει δρομολογηθεί αγορά συσκευών tablets για τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων και laptops για τους μαθητές των Λυκείων, που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, και θα τους διατεθούν για όσο διάστημα χρειαστεί.