Συνάντηση Καμίνη με πρόεδρο της Ιρλανδίας-Μίλησαν για την διαχείριση προσφυγικού

«Με χαρά σας καλωσορίζω στην πόλη μας. Ξέρουμε ότι διατελέσατε Πρόεδρος της χώρας σας καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ιρλανδία. Εσείς ευτυχώς τα καταφέρατε, κατορθώσατε να βγάλετε τη χώρα σας από την κρίση, εμείς ακόμα παλεύουμε, πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης υποδεχόμενος στο Δημαρχείο της Αθήνας τον Ιρλανδό Πρόεδρο κ. Μάικλ Ντ. Χίγκινς.

Ο Πρόεδρος της Ιρλανδικής Δημοκρατίας που έφτασε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας λίγο μετά τις 13.00, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας, τόνισε προς τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη, τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους όσο και κατά τη συνάντηση εργασίας, τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών, ενώ σημείωσε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον το πώς η πόλη της Αθήνας διαχειρίζεται το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, όπως επίσης και το γεγονός ότι η Αθήνα θα είναι από τον ερχόμενο Απρίλιο, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

«Η χώρα σας δίδαξε τη δημοκρατία στην Ευρώπη και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε» σημείωσε ο Ιρλανδός Πρόεδρος κ. Χίγκινς. «Οι λαοί μας έχουν κοινούς δεσμούς, η χώρα μου χρησιμοποίησε τους χάρτες του Πτολεμαίου τα παλιά χρόνια. Ωστόσο το ενδιαφέρον μας για την Ελλάδα είναι μεγάλο τόσο για τα σύγχρονα θέματα της χώρας σας όσο και για τη Λογοτεχνία. Βρίσκω ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανάδειξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου για το έτος 2018 και σε αυτό το πεδίο θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει μεταξύ μας γόνιμο πεδίο συνεργασίας» πρόσθεσε ο Ιρλανδός Πρόεδρος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στο δήμο Αθηναίων. Τόνισε ότι η δημοτική αρχή έθεσε ως προτεραιότητάς της την προστασία των αδυνάτων δημιουργώντας πρότυπες δομές συνοχής και αλληλεγγύης. Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε και στο ρεκόρ αφίξεων στον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα το 2017 κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ όπου σύμφωνα με τα στοιχεία 5.000.000 τουρίστες επισκέφθηκαν την ελληνική πρωτεύουσα, ενώ είναι ενθαρρυντικά τα στοιχεία για νέο ρεκόρ το 2018, σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΚΑΜΙΝΙ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΜΙΛΗΣΑΝ, ΙΡΛΑΝΔΟΥ, ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!