Συνάντηση Δημάρχου Αγ. Βασιλείου με τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκης συναντήθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου με τον νέο Διοικητή της Πυρεσβετικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Πύραρχο Λάμπρο Κίτσιο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο Δημαρχείο συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντιπύραρχο Νικόλαο Ζανιδάκη, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλη Καπετανάκη,  στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών συναντήσεων γνωριμίας που πραγματοποιεί με τους τοπικούς φορείς με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων.

Ο κ. Ταταράκης συνεχάρη τον κ. Κίτσιο για την προαγωγή του και την ανάληψη της ηγεσίας της Πυρεσβετικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου εκφράζοντας παράλληλα την διάθεση της Δημοτικής Αρχής να συνεχιστεί η υποδειγματική  συνεργασία που έχει επιφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα με την συγκρότηση πολυπληθής ομάδας  εθελοντών υπό τον συντονισμό του αρμόδιου για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ Βαγγέλη Καπετανάκη, και βέβαια στην αποτελεσματική λειτουργία και στο πλήρες οργανωμένο σχέδιο που υλοποιήθηκε με επιτυχία με μετρήσιμα αποτελέσματα, καθώς και σε μια σειρά μέτρων που έχει ήδη λάβει ο Δήμος για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο επισημαίνοντας ότι ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η ετοιμότητα, η πρόληψη, η ενημέρωση και η συνεργασία είναι οι κυριότερες ενέργειες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ώστε το έργο της πυρόσβεσης και πυροπροστασίας να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Με την ευκαιρία, ο Δήμαρχος, εξέφρασε στον νέο Διοικητή το  πάγιο αίτημα του Δήμου Αγίου Βασιλείου για την αναβάθμιση πυροσβεστικού κλιμακίου Σπηλίου  σε  σταθμό Δ τάξης  που θα έχει σαν αποτέλεσμα  την επιχειρησιακή αναβάθμιση του για την θωράκιση της περιοχή και την ενίσχυση της ασφάλειας των δημοτών.

Με τη σειρά του ο κ. Κίτσιος  ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή και τον διαβεβαίωσε ότι και ο ίδιος και η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιδιώκει την στενή συνεργασία με το Δήμο και όλους τους τοπικούς φορείς και εθελοντές  και ζήτησε από τον κ. Ταταράκη να υπάρχει συνεχής επαφή μεταξύ του Δήμου και της Υπηρεσίας ενόψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]