Συμβασιούχοι κοινωνικών δομών: Αίτημα σε δήμο να μην ασκήσει έφεση (έγγραφα)

Αίτημα προς τη δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας και τον δήμαρχο Λάμπρο Μίχο να μην ασκήσουν έφεση στην υπ’ αριθμόν 589/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις 27 εργαζομένων των κοινωνικών δομών (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι) κατέθεσαν οι εργαζόμενοι. Όπως τονίζει στο σχετικό έγγραφο που έστειλε στο δήμο ο δικηγόρος τους, «δεν είναι υποχρεωτική η άσκηση ένδικων μέσων και προς τούτο, μπορεί να αποφασιστεί η μη άσκηση αυτών».

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι  τονίζουν, ενώ πληροφορήθηκαν «ότι την Τρίτη 30.06.2020 στις 10.00 το πρωί θα αποφασιστεί και μάλιστα δια περιφοράς, από την οικονομική επιτροπή του δήμου μας, η άσκηση ή μη ένδικων μέσων», ο δήμαρχος αποφεύγει να τους συναντήσει: «Μόλις το προηγούμενο βράδυ, ο δήμαρχος, κ. Λάμπρος Μίχος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συνάδερφο, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος συνάντησης μαζί μας, γιατί δεν είχε τίποτα στα χέρια του  για το θέμα της αγωγής μας, σε απάντηση του εδώ και 10 μέρες αιτήματος μας, για συνάντηση παρουσία του δικηγόρου μας και του Σωματείου», επισημαίνουν και ζητούν από τον κ. Μίχο «έστω και την ύστατη στιγμή, να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα από τη οικονομική επιτροπή και να μην ασκήσει έφεση. Να παρθεί αυτή η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο που συμμετέχουν όλες οι πολιτικές παρατάξεις του τόπου μας δια ζώσης και όχι δια περιφοράς με τη συμμετοχή όλων μας και των δημοτών που έχουν τον πρώτο λόγο μιας και αυτοί είναι οι ωφελούμενοι όλων αυτών των υπηρεσιών.

Να ακολουθήσει το παράδειγμα και άλλων Δήμων, όπου υπήρχαν αντίστοιχες θετικές αποφάσεις (Χαϊδαρίου, Αγίας Παρασκευής, Ελληνικού-Αργυρούπολης κ.α) και οι Δήμαρχοι δεν άσκησαν έφεση», προσθέτουν.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΕΦΕΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!