Συμβασιούχοι COVID: Εξάμηνη παράταση ζητούν οι δήμαρχοι - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
7
Μάι
Back
Βαρέα και Ανθυγιεινά: Έρχονται περικοπές με στήριξη ΔΑΚΕ -Και απολύσεις συμβασιούχων covid

Συμβασιούχοι COVID: Εξάμηνη παράταση ζητούν οι δήμαρχοι

Συμβασιούχοι COVID:  Εξάμηνη παράταση για τους συμβασιούχους COVID η συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 31.12.2021, αποφάσισε  ζητήσει η ΚΕΔΕ. Η σχετική εισήγηση του προέδρου Δ. Παπατεργίου αφορούσε την παράταση για ένα τρίμηνο, ωστόσο μετά από αιτήματα άλλων δημάρχων -μελών του διοικητικού συμβουλίου, αποφασίστηκε το αίτημα να αφορά σε εξάμηνο. «Αφού ο κορωνοϊός είναι εδώ θα πρέπει να παραμείνουν», ειπώθηκε χαρακτηριστικά κατά της διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

Διαμαρτυρίες για τροπολογία ΥΠΕΝ

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για τροπολογία του υπουργείο Περιβάλλοντος με την οποία από 1.1.22 καταργείται η απόδοση στην ΚΕΔΕ από την ΔΕΠΑ ΑΕ του ειδικού τέλους ίσου με το 10% που λαμβάνει από την ΕΔΑ Αττικής ΑΕ, ΕΔΑ Θεσσαλονίκης -Θεσσαλίας ΑΕ και ΔΕΔΑ ΑΕ. Κι αυτό γιατί, όπως είπε ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαίωσεις του υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα κατά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό την περασμένη Πέμπτη, δεν προβλέπεται κάλυψη της απώλειας εσόδων από τους δήμους μέσω του Πράσινου Ταμείου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!