σύμφωνη-γνώμη-δημάρχου-για-μετακινήσ-868736
ΔΗΜΟΙ | 08.12.2021 | 14:22

Σύμφωνη γνώμη Δημάρχου για μετακινήσεις εκτός κύκλων κινητικότητας

Σύμφωνη γνώμη δημάρχου θα απαιτείται πλέον όταν οι μετακινήσεις υπαλλήλων εφαρμόζονται κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κινητικότητας, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Σχεδίου Νόμου με τίτλο «Προστασία του εθελοντισμού, ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των Ο.Κοι.Π. και λοιπές διατάξεις»

Συγκεκριμένα:

Μετά την παρ. 6 του άρθρου 44 του ν. 4674/2020 (A’ 73) προστίθεται παρ. 6Α ως εξής:

«6Α.Για την απόσπαση ή μετάταξη τακτικού υπαλλήλου ΟΤΑ α ́ βαθμού που διενεργείται κατά παρέκκλιση των κύκλων κινητικότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, απαιτείται η προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου για τον διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης, σε περίπτωση που αφορά ΟΤΑ α’ βαθμού, με εξαίρεση τις αποσπάσεις και μετατάξεις για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους υγείας σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 7 του ν. 4440/2016(Α’ 224), καθώς και για λόγους συνυπηρέτησης.

Η παρούσα εφαρμόζεται και για τις εκκρεμείς κατά τη δημοσίευση του παρόντος αποσπάσεις ή μετατάξεις υπαλλήλων ΟΤΑ α ́ βαθμού που διενεργούνται κατά παρέκκλιση των κύκλων κινητικότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.