σύλλογος-εργαζομένων-οτα-ν-ιωαννίνων-516581
ΔΗΜΟΙ | 14.03.2023 | 15:06

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων: Απαράδεκτη η κατάσταση στο ΤΑΠ Ιωαννίνων

Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στο Δήμο Ιωαννιτών αποκαλύφθηκαν με τον πιο ηχηρό τρόπο την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε ένταση στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Ιωαννιτών, επειδή κάποιος πολίτης θεώρησε παντελώς εσφαλμένα ότι σκόπιμα δεν εξυπηρετήθηκε και κάλεσε την αστυνομία.

Οφείλουμε εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι οι συνάδελφοι του Τμήματος Εσόδων, που φέρουν την ευθύνη για τις βεβαιώσεις του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) δεν βεβαιώνουν κατά το δοκούν αλλά ακολουθώντας την εκάστοτε νομοθεσία, που επιβάλλει την προσκόμιση συγκεκριμένων δικαιολογητικών. Επίσης, οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι πάρα πολλές φορές έχουν αναδείξει το θέμα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας που έχει σαν αποτέλεσμα πολυήμερες καθυστερήσεις για την έκδοση βεβαιώσεων ΤΑΠ, όπως και του απαράδεκτου χώρου στον οποίο στεγάζονται και ισάριθμες φορές ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ έχει καταγγείλει την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας.

Παρά το γεγονός όμως ότι οι συνάδελφοι είχαν όλα τα δίκια, παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλη την πόλη, η συγκεκριμένη πολίτης αφού εκφράστηκε με απαράδεκτο τρόπο σε βάρος συναδέλφων, κάλεσε την αστυνομία και στο χώρο ήρθε περιπολικό που προσήγαγε τέσσερις εργαζόμενους στο αστυνομικό μέγαρο σαν να ήταν κοινοί εγκληματίες,  για ενδεχόμενη αυτόφωρη διαδικασία!!!

Προφανώς και μας προκαλεί εντύπωση η άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας που προσήγαγες τους συναδέλφους μας, αντί να εξετάσει αν όφειλε να τους προστατεύσει από την άδικη φραστική επίθεση που δέχτηκαν, την ώρα που πριν λίγες μέρες, σε δημοτικό σχολείο της πόλης ακυρώθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Δ’ τάξης επειδή ο έλεγχος της τροχαίας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση (στις 10 πμ) έκρινε εκείνη την ώρα το λεωφορείο ως ακατάλληλο. Ταυτόχρονα όμως εντυπωσιακή ήταν και η αφωνία της Δημοτικής Αρχής που σχεδόν μια εβδομάδα μετά δεν βρήκε ούτε μισό δελτίο τύπου για να σχολιάσει το απαράδεκτο συμβάν.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου, ειδικά αυτοί που είναι στην δυσάρεστη θέση  να υλοποιούν τις αποφάσεις  για  την δημοτική φορολογία, έχουν εκφράσει πολλές φορές την αντίθεσή τους στη νομοθεσία που καλούνται να εφαρμόζουν. Δεν απολαμβάνουν την επιβολή φόρων στον «εχθρό-λαό» γιατί δεν θεωρούν ότι βρίσκονται απέναντι απ’ το λαό και τα προβλήματά του.

Αν ήθελε κάποιος να καταγγείλει αυτή την κατάσταση θα έπρεπε να ξεκινήσει απ’ τη δημοτική αρχή που αντί να στελεχώσει τις οικονομικές υπηρεσίες στελεχώνει ελέγχου και καταστολής των υπηρεσιών, που βρίσκει χρήματα για πρόσληψη τεχνικών συμβούλων και δεν βρίσκει χρήματα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να αφήσει τους κακοπληρωμένους δημοτικούς υπαλλήλους να συνεχίζουν να αγωνίζονται στο πλάι του λαού.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι αποδεικνύοντας το ρόλο μας, θα βρισκόμαστε την Πέμπτη, μαζί με τους εργαζόμενους του υπόλοιπου δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης στην Κεντρική Πλατεία στις 11:00 πμ στην απεργιακή συγκέντρωση.