Σχέδιο δράσης για τη στήριξη του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Για το σχέδιο δράσης με στόχο τη στήριξη του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης, ενημέρωσε τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, μετα από πρωτοβουλία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά, ο οποίος κατήγγειλε ότι ‘ενώ υπάρχουν χρήματα από το ΕΣΠΑ τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν για το σημαντικό αυτό Πάρκο, κανείς δεν συγκινείται και η Πολιτεία έχει στρέψει τα νώτα της«.

Ο κ. Καλαφάτης, αφού ανεφερε ότι  πρώτος στόχος είναι να τακτοποιηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Πάρκου προς τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, η καταγραφή των τρεχουσών αναγκών σε προσωπικό και η κατάρτιση νέου οργανογράμματος, τόνισε ;ότι ξεκινά προσπάθεια εξασφάλισης πόρων, προκειμένου ο φορέας διαχείρισης να καταστεί οικονομικά βιώσιμος. Στο πλαίσιο αυτό, θα αναζητηθούν χορηγίες, καθώς όλες οι σοβαρές εταιρείες έχουν εντάξει στον προγραμματισμό τους σχέδια εταιρικής ευθύνης, όπως ανέφερε ο κ. Καλαφάτης, ενημερώνοντας ότι θα προχωρήσει η ανακύκλωση νερού.

Από την πλευρά του ο κ. Δημαράς κάλεσε την κυβέρνηση να δεχθεί να δοθεί η διαχείριση του Πάρκου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στην Περιφέρεια και στους δήμους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων- Καματερού.«Το Πάρκο είναι ζωτικής σημασίας για την Αττική. Θα πρέπει να ντραπούμε όλοι με αυτά που συμβαίνουν. Εδώ και ένα μήνα, έχει σταματήσει η ηλεκτροδότησή του», συμπλήρωσε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση