Διαστημικό… σχέδιο για το Δήμο Καλαμάτας

Ένα σχέδιο που φαντάζει… διαστημικό παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στις Αρχές της Μεσσηνίας.

Πρόκειται για τη δημιουργία διαστημικής πύλης στο Δήμο Καλαμάτας, που θα περιλαμβάνει διαστημικό εμπορικό κέντρο, διαστημικό πανεπιστήμιο και διαστημικό θέρετρο.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο δρ Περικλής Παπαδόπουλος από τον Μελιγαλά, ο οποίος πριν από έναν χρόνο περίπου προσγείωσε, για λογαριασμό της NASA, το «Curiosity» στον Άρη. Εκπρόσωποί του επισκέφθηκαν το δήμαρχο Καλαμάτας και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Νίκα και Παναγιώτη Αλευρά αντίστοιχα, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το σχέδιο, το οποίο ο ίδιος ο καθηγητής θεωρεί επανάσταση για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε τη συμφωνία του δήμου με τον σχεδιασμό, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα κινητοποιηθούν για την υποστήριξη του σχεδίου και ζήτησε εξειδικευμένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις.

«Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο το οποίο εφόσον προχωρήσει, δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές, όχι μόνο για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά για όλη την Πελοπόννησο και θα συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα και την αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο δεν μπορεί να μείνει έξω, αφού πρωτίστως αναφερόμαστε σε πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο», ανέφερε ο κ. Νίκας.

Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, και τους άλλους δημάρχους της Μεσσηνίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, NASA, ΝΙΚΑΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΥΛΗ


Αφήστε μια απάντηση