Στοχευμένες δράσεις της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας - Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
9
Φεβρουάριος
Back

Στοχευμένες δράσεις της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας – Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το τελευταίο δεκαήμερο, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), καθώς και κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν, αντίστοιχα, ελέγχους σε επιχειρήσεις κατασκευής ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν» στο κέντρο της Αθήνας και σε καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν τέσσερις (4) φορολογικές παραβάσεις σε ισάριθμα καταστήματα και συγκεκριμένα:

• Σε δυο εστιατόρια και μία καφετέρια στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκε,  η μη έκδοση, συνολικά, δεκαοκτώ (18) αποδείξεων.

Στην περίπτωση τους ενός εστιατορίου, συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, καθώς διαπιστώθηκε μη έκδοση δεκατριών (13) αποδείξεων συνολικής αξίας τριακοσίων ογδόντα εννέα (389,00) ευρώ και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

• Σε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας ενδυμάτων, ιδιοκτησίας υπηκόου Μπανγκλαντές, στον Αγ. Παντελεήμονα, διαπιστώθηκε να εργάζονται δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Μπανγκλαντές, εκ των οποίων ο ένας (1) χωρίς την απαιτούμενη άδεια εργασίας.

Ο έλεγχος θα συνεχιστεί για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών, για την διαπίστωση τυχών άλλων φορολογικών παραβάσεων, ενώ για την επιβολή προστίμου σχετικά με την παροχή ανασφάλιστης εργασίας το πρόστιμο θα επιβληθεί από το Σ.ΕΠ.Ε., το ύψος του οποίου κατά πρώτη εκτίμηση υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000).

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!