Στους δρόμους οι «ανανεωμένοι» δημοτικοί αστυνομικοί – Ποιοι και πως τους καλωσόρισαν - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Στους δρόμους οι «ανανεωμένοι» δημοτικοί αστυνομικοί – Ποιοι και πως τους καλωσόρισαν

Οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν βγει και επίσημα στους δρόμους σε περιφερειακούς δήμους. Ρεπορτάζ σε τοπικά έντυπα τους παρουσιάζουν με τα νέα τους διακριτικά, έτσι όπως έχουν ενταχθεί πλέον στην ΕΛ.ΑΣ., να ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων και να λειτουργούν κυρίως αποτρεπτικά για την διπλοστάθμευση, χωρίς ακόμα να κόβουν κλήσεις.

Στη διαταγή αναφέρεται ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα εκτελούν οκτάωρη πρωινή υπηρεσία από κοινού με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς των υπηρεσιών που θα τοποθετούνται προσωρινά κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα ως Παρασκευή) και σύμφωνα με το ωράριο εργασίας που θα επιλέξουν οι ίδιοι από το προβλεπόμενο για τους δημόσιους υπαλλήλους (07.00-15.00, 07.30- 15.30, 08.00-16.00, 08.30-16.30 ή 09.00-17.00).

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», τις ενστάσεις της για την τοποθέτηση 1.536 πρώην δημοτικών αστυνομικών στις αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν διατεθεί προσωρινά εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με αποδέκτες τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Β. Κικίλια και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκη. Η ΠΟΑΣΥ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «η προσωρινή τοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών με τη στολή της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας και το σήμα της ΕΛ.ΑΣ. αντί αυτού της Δημοτικής Αστυνομίας, αποτελεί παραποίηση στολής και ευρίσκεται σε ευθεία παράβαση του κανονισμού στολής αστυνομικών, απόφαση 7012/6/103 από 5-7-2009 (ΦΕΚ Β 1426) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και του άρθρου 7 του Π.Δ. 538/89». Αντιθέτως σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων καλωσορίζει τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία «στη νέα πρόκληση που έχουν μπροστά τους».

H φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από το thebest.gr και δείχνει τους «νέους» δημοτικούς αστυνομικούς “εν δράσει” στην οδό Αγ. Ανδρέα, στην Πάτρα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!