Στους δήμους δομές, κονδύλια και προσωπικό της Διά Βίου Μάθησης - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Στους δήμους δομές, κονδύλια και προσωπικό της Διά Βίου Μάθησης

Στους δήμους μεταφέρονται δομές, κονδύλια, επιστημονικό προσωπικό της Διά Βίου Μάθησης, σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν το μεσημέρι, κατά τη συνάντηση που είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα επεξεργαστεί τους όρους της προγραμματικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις της μεταφοράς. Η υπογραφή αναμένεται να γίνει τις προσεχείς 15 ημέρες.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως «αποφασίσαμε σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, να τρέξουμε τις διαδικασίες ώστε ο κάθε δήμος να μπορέσει άμεσα να αξιοποιήσει κοινοτικά κονδύλια από τα 65 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ που λιμνάζουν, για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών μέσα από την εκπαίδευση ενηλίκων. Αποκέντρωση με πόρους αλλά και κανόνες που θα διασφαλίσουν τον αποτέλεσμα».

Αντιμετώπιση υποσιτισμού
μαθητών στην Καλλιθέα

Ο Κ. Ασκούνης, όμως, ρωτήθηκε και για την κατάσταση των μαθητών της περιοχής του σε σχέση με τα προβλήματα σίτισης. Όπως τόνισε, μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχουν σχετικά αιτήματα από τα σχολεία, ωστόσο ο δήμος έχει έρθει σε επαφή με τους διευθυντές των σχολείων, δεδομένου ότι γενικότερα υπάρχουν προβλήματα λόγω της κρίσης, ιδιαίτερα στις λαϊκές συνοικίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!