Στον «αέρα» χιλιάδες διαθήκες μουσουλμάνων της Θράκης με απόφαση του Αρείου Πάγου

Το ισλαμικό δίκαιο επικαλέστηκε ο Άρειος Πάγος αποδεχόμενος με απόφαση του πως οι Έλληνες μουσουλμάνοι  δεν μπορούν να συντάσσουν διαθήκες γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη Σαρία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης της διαθήκης θανόντα μουσουλμάνου της Θράκης με την αιτιολογία πως η σύνταξη διαθήκης δεν προβλέπεται από το ισλαμικό κληρονομικό δίκαιο.

Ο θανών είχε συντάξει διαθήκη στην οποία άφηνε κληρονόμο  την σύζυγο του. Την διαθήκη προσέβαλε η αδερφή του επικαλούμενη τη Σαρία.

Από το 1946 οι Έλληνες μουσουλμάνοι  συντάσσουν, σύμφωνα με το αστικό δίκαιο, διαθήκες, ενώ έχουν γίνει μέχρι τώρα πολλές δικαιοπραξίες και μεταβιβάσεις. Η Σαρία επιτρεπόταν να τηρείται στην Ελλάδα μόνο σε θέματα οικογενειακού δικαίου από τους μουφτήδες και ύστερα από προσφυγή σε αυτούς.

Παρόλο που το Εφετείο απέρριψε την αγωγή της αδερφής του θανόντα ισχυριζόμενο ότι η οποιαδήποτε θρησκεία δεν μπορεί να αποτελεί διάκριση και να θεσμοθετεί δικαιοδοσία σε τέτοια θέματα, ο Άρειος Πάγος ανέπεμψε να δικαστεί πάλι η υπόθεση στο Εφετείο Θράκης με την προτροπή να εφαρμοστεί η Σαρία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΔΙΑΘΗΚΗ, ΣΑΡΙΑ, ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!