Στο Τμήμα ο δήμαρχος Πατρέων λόγων «ατυχών χειρισμών» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του δημάρχου Πάτρας Ανδρέα Φούρα, ο οποίος οδηγήθηκε το μεσημέρι στο 2ο Αστυνομικό τμήμα της Πάτρας με την κατηγορία ότι ξήλωσε πτυσσόμενη κατασκευή από τον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του «Εσπέρου», στην πλατεία Γεωργίου.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο κ. Φούρας αφέθηκε ελεύθερος, διότι δεν υπεβλήθη μήνυση εναντίον του. Να σημειωθεί ότι ο χώρος αυτός που ανήκει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, έχει αναπλαστεί στο πλαίσιο των έργων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Με τον κ. Φούρα επικοινώνησε το απόγευμα και ο Υπουργός  Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, εκφράζοντας του τη συμπαράσταση του για την υπόθεση του «Εσπέρου». Σε ανακοίνωση του δήμου Πατρέων αναφέρεται ότι «ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε στον Ανδρέα Φούρα ότι οι χειρισμοί, που έγιναν από την πλευρά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κρίνονται ατυχείς».

Νωρίτερα σε άλλη ανακοίνωσή του δήμου τονιζόταν ότι ο κ. Φούρας έδωσε εντολή για αποξήλωση της κατασκευής επειδή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αρνήθηκε να την απομακρύνει, «γεγονός που ερμηνεύεται ως πρόθεση να αναιρέσει την συμφωνία παραχώρησης του χώρου και έτσι μια σημαντική πολιτιστική υποδομή της πόλης, επί της ουσίας, να ακυρωθεί».

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πατρέων τόνισε μεταξύ άλλων: «Μετά από τρεις δεκαετίες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θυμήθηκε ότι ο χώρος τού ανήκει. Ένας χώρος που έως πρότινος ήταν γεμάτος με σκουπίδια και ποντίκια και τον οποίο ο δήμος, με την ευκαιρία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ανέπλασε και παρέδωσε στην πόλη με σκοπό τη φιλοξενία πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων. Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου για τον «Έσπερο» και η δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει ο χώρος αυτός να χαθεί για την πόλη».

Παράλληλα προειδοποίησε ότι «ο δήμος, σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να επιτρέψει την ανέγερση πολυώροφου εκτρώματος στον χώρο του «Εσπέρου», αν κάποιοι έχουν κάτι τέτοιο κατά νου. Ο χώρος θα παραμείνει κοινωφελής και κοινόχρηστος, στην υπηρεσία των δημοτών», κατέληξε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!