Στο ΣτΕ ο Δήμος Αλίμου κατά της άδειας λειτουργίας της μαρίνας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Αλίμου ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της μαρίνας Αλίμου , μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικών σκαφών αναψυχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται ότι περασμένο Ιούνιο το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε επιτρέψει με γνωμοδότησή του την αναβάθμιση και επανοχωροθέτηση της μαρίνας.

Η προσφυγή

Στην προσφυγή του ο Δήμος Αλίμου υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η από 13.9.2018 απόφαση του υπουργού Τουρισμού με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της μαρίνας παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Η κατασκευή λιμένων, σημειώνει οποιαδήποτε κατηγορίας σε οποιαδήποτε ακτή της χώρας δεν μπορεί να αποφασίζεται ευκαιριακά και αποσπασματικά, αλλά πρέπει να προηγηθεί ευρύτερος εθνικός ή περιφερειακός χωροταξικός σχεδιασμός λιμένων της χώρας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΤΕ, ΠΡΟΣΦΥΓΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!