Στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου Αθηναίων ο Α. Τσίπρας

Αλληλέγγυος στις αντιδράσεις των εργαζομένων στον 984 αλλά σε όλο το δήμο, δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο κεντρικό κτίριο διοίκησης του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων ο πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», Αλέξης Τσίπρας. Στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την προειδοποιητική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο δήμο, χαιρέτισε τον αγώνα των εργαζόμενων στον 984, «που δεν πρέπει να πληρώσουν τις δεκαετίες πελατειακής κακοδιαχείρισης του σταθμού από διαδοχικές διοικήσεις του δήμου. Είμαστε αντίθετοι στη μετατροπή του σταθμού σε ΑΕ, που θα τον απαξιώσει και θα τον οδηγήσει στην αγκαλιά επώνυμων, ‘ευεργετών’ των ΜΜΕ και του πολιτισμού, που έχουν βάλει στο μάτι αυτή την ιστορική συχνότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα άσκησε κριτική στη διοίκηση Κακλαμάνη που «διατηρεί ή και αναπαράγει τους γνωστούς μηχανισμούς στο δήμο Αθηναίων» και τόνισε ότι το κόμμα του διεκδικεί μαζί με τις αγωνιστικές δυνάμεις στα σωματεία των εργαζομένων:

– Να σταματήσει η πρακτική της μαζικής απασχόλησης ανασφάλιστων, κυρίως νέων, μέσω των προγραμμάτων stage του ΟΑΕδ και βέβαια να προχωρήσει η μονιμοποίηση των συμβασιούχων έργου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου Αθηναίων.

– Να ικανοποιηθούν τα πάγια αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος στους ΟΤΑ: αυξήσεις στις συλλογικές συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους με κάθε τύπου σύμβαση – «ίση αμοιβή για ίση εργασία για όλους» όπως λέμε, αναγνώριση των βαρέων και ανθυγιεινών συνθηκών για όλους όσους τα δικαιούνται, προάσπιση των αποθεματικών των ταμείων και του ασφαλιστικού συστήματος, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που τα έχει κάνει φύλλο και φτερό.

                  Κριτική σε Κακλαμάνη

Παράλληλα άσκησε κριτική στα πεπραγμένα του δημάρχου Αθηναίων, τονίζοντας ότι «δύο χρόνια από την εκλογή του κ. Κακλαμάνη στη διοίκηση του δήμου οι δημότες αυτής της πόλης δεν έχουμε την αίσθηση ότι έχουν αλλάξει και πολλά στην κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητάς μας….Ο κ. Κακλαμάνης, στα «μεγάλα» ζητήματα του δήμου ακολουθεί πιστά την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης: απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, υποχρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών και προσανατολισμός στις ιδιωτικοποιήσεις, αδιαφάνεια και έλλειψη ουσιαστικών θεσμών δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. Ζήτησε δε τα 6 εκατ. ευρώ που θα μειωθούν τα έσοδα λόγω του «παγώματος» των τελών ανταποδοτικότητας, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, να μην σημάνουν μείωση άλλων παροχών προς τους δημότες αλλά «να τα πληρώσουν οι τράπεζες, τα μεγάλα εμπορικά, οι δΕΚΟ και τα Υπουργεία, που τόσα χρόνια πληρώνουν τα ίδια αναλογικά τέλη με το φτωχό πολίτη». Πρόσθεσε δε ότι το κόμμα του πιστεύει ότι:
– Ο δήμος δεν πρέπει να μεταφέρει και άλλα βάρη σε τέλη και φόρους στους πολίτες.

– Πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες κοινωνικής στήριξης, ανάπτυξης και δράσεις με συνδετικό κρίκο την συμμετοχή την διαφάνεια, την ηθική και την κοινωνική αλληλεγγύη

– Είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί η περιουσία του δήμου προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

– Είναι ανάγκη να υπάρξει ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων του και μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας.

«Συνοψίζοντας τη δική μας πρόταση: Στην πολιτική ατζέντα του δήμου θα πρέπει να είναι δράσεις που θα αποδίδουν κοινωνικό έργο και κοινωνική υπεραξία, και όχι επιχειρηματικές συμφωνίες που η αυτοδιοίκηση θα παραχωρεί δημόσιο χώρο και δημόσια στήριξη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ και πρόσθεσε ότι το κόμμα του διαφωνεί με τη σημερινή γενική κατεύθυνση του δημοτικού Κώδικα και ζητά «να μην μετατρέπει ο δήμος σε επιχειρηματία μεταφέροντας έργο και δράσεις έξω από το διοικητικό του μηχανισμό, διότι γνωρίζουμε που θέλουν να οδηγήσουν την αυτοδιοίκηση: Στην συμμετοχή των ιδιωτών στο έργο της έως και την πλήρη ιδιωτικοποίηση κρίσιμων λειτουργιών όπως η καθαριότητα».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!