Στο κέντρο οι Θεσσαλονικείς λόγω ανοιχτών καταστημάτων, πεζοδρόμησης Νίκης

Κυριακάτικη βόλτα και ψώνια στο κέντρο της πόλης συνδύασαν πολλοί Θεσσαλονικείς που εκμεταλλεύτηκαν πρωτίστως τον σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό, ιδίως τις μεσημεριανές ώρες.

Τα κίνητρα ήταν δύο. Από τη μια τα καταστήματα που έμειναν ανοιχτά σήμερα και από την άλλη η πεζοδρόμηση της παραλιακής λεωφόρου Νίκης, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, που αποφάσισε ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο κέντρο της πόλης.

Έτσι, η Τσιμισκή και η Μητροπόλεως γέμισαν αυτοκίνητα, που προκάλεσαν μποτιλιαρίσματα, ενώ η λεωφόρος Νίκης γέμισε πεζούς -κυρίως παιδιά- που απόλαυσαν τον περίπατο δίπλα στη θάλασσα.

Η κάθοδος των Θεσσαλονικέων στο κέντρο ήταν μαζική και πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν τα καφέ και τα ουζερί της περιοχής.

Η ουσιαστική αποτίμηση των αποτελεσμάτων από την πρώτη εφαρμογή των δύο αυτών μέτρων (ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή και πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης) αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!