Στο ΕΣΠΑ η βιοκλιματική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ζακύνθου

Εγκρίθηκε με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών η ένταξη του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας Σολωμού και της ευρύτερης περιοχής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνια Νησιά» για χρηματοδότηση. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2,9 εκ. ευρώ.

Μέσα από την υλοποίηση αυτού του έργου, η δημοτική Αρχή στοχεύει στην αισθητική βελτίωση της πόλης, την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και την οικονομική ανάπτυξη της Ζακύνθου.

Πρόκειται για μια παρέμβαση ευρείας κλίμακας που εκτός από την πλατεία Σολωμού, συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση και ανάπλαση των οδών που περιβάλλουν την πλατεία, δηλαδή: η παραλιακή οδός μπροστά από την πλατεία, η οδός Δ. Ρώμα, Αγίων Πάντων, Εθνικής Αντιστάσεως, Λ. Ζήβα, Μαντζάρου, Λ. Ζώη, Ριζοσπαστών, Καρβέλα και Δεσύλλα.

Όσον αφορά την πλατεία, προβλέπεται: νέα δαπεδόστρωση με μαρμάρινες πλάκες και ψυχρούς κυβόλιθους, πέργκολες σκιασμού και ξύλινα decks για την καλύτερη χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων που αναπτύσσουν τα καταστήματα, νέα παρτέρια υψηλής και χαμηλής φύτευσης, υψηλής ποιότητας και αισθητικής φωτισμός του χώρου καθώς και αρχιτεκτονικός φωτισμός όλων των δημοσίων κτιρίων που περιβάλλουν περιμετρικά την πλατεία και βιοκλιματικά κανάλια αερισμού.

Στη Λεωφόρο Δημοκρατίας προβλέπεται: τοποθέτηση βιοκλιματικού καναλιού αερισμού, περισσότερο πράσινο, νέες πέργκολες σκιασμού, ξύλινα decks, ενώ στις περιφερειακές οδούς που αναφέρονται παραπάνω προβλέπεται: η βελτίωση του οδοστρώματος με αντικατάσταση της υπάρχουσας ασφάλτου με ψυχρή, η εφαρμογή της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης με περιορισμό της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζοδρομήσεις, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, επίστρωση του οδοστρώματος με ψυχρούς κυβόλιθους περισσότερα δέντρα και χαμηλή φύτευση καθώς και υψηλής ποιότητας και αισθητικής φωτισμός του χώρου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΣΠΑ, ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΘΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!