Στο Δ. Θεσσαλονίκης περιήλθε η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου

Μνημόνιο για την αξιοποίηση και τη διαχείριση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης υπέγραψε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης με τον πρόεδρο του του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα και του προέδρου της ΕΤΑΔ, Γιώργου Τερζάκη.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, στο δήμο Θεσσαλονίκης παραχωρούνται για τα επόμενα 49 χρόνια τα τμήματα των δημόσιων ακινήτων και του παραλιακού μετώπου, από το ύψος που βρίσκονται οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου έως το Μέγαρο Μουσικής.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για «σημαντική μέρα» και προανήγγειλε την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου να δοθεί «μία άλλη ζωντάνια στην πόλη».

Ο κ. Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έκανε το αυτονόητο και παραχώρησε στο δήμο Θεσσαλονίκης το παραλιακό μέτωπο. «Κι εγώ, όταν πήγα στο ΤΑΙΠΕΔ, διαπίστωσα με έκπληξη πως η παραλία της Θεσσαλονίκης δεν ανήκει στο δήμο» σημείωσε.

Πρόσθεσε δε, ότι «στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν περιέλθει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία» και επισήμανε ότι «είμαστε στη διαδικασία αξιοποίησης του λιμανιού και του αεροδρομίου».

«Για αποκατάσταση της νομιμότητας προς το συμφέρον της πόλης και της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου» έκανε λόγο και ο κ. Τερζάκης, τονίζοντας ότι «θα συγκροτηθεί μια τριμελής επιτροπή από την ΕΤΑΔ που θα ξεκινήσει άμεσα τους ελέγχους, για να τηρηθεί η διαδικασία και θα κάνουμε ό,τι δυνατό καλύτερο για την εταιρία και την πόλη».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΑΙΠΕΔ, ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!