Στο Δ. Αλεξανδρούπολης αποδεικνύουν ότι η φροντίδα για τα ζώα αφορά όλους

Όταν ένας Δήμος εστιάζει με σεβασμό και επιμονή στο μεγάλο ζήτημα της φιλοζωίας, αποδεικνύεται πώς δημιουργεί πολιτισμό. Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης η ευαισθητοποίηση για τα ζώα δεν σταματά μόνο στην εφαρμογή των νόμων. Με μια σειρά πρωτοβουλιών ενισχύεται διαρκώς η φροντίδα για τα αδέσποτα αλλά και η μέριμνα για την ευζωία των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας covid19, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ήταν ένας από τους λίγους Δήμους που βραβεύθηκαν από την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για τη μέριμνα που έδειξαν όταν χιλιάδες ζώα γύρναγαν πεινασμένα στις έρημες πόλεις ψάχνοντας για τροφή.

Παράλληλα, με το άνοιγμα των σχολείων ξεκίνησε και η εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Ζω.Ε.Σ με ενημερώσεις στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Αλεξανδρούπολης με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την εισαγωγή της φιλοζωίας στα σχολεία.

Τώρα ο Δήμος προχωρά ένα βήμα ακόμη και υιοθετεί την μοναδική Ελληνική πατέντα  NO KAKA, μία καινοτομία στον τομέα της υγιεινής του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των ζώων που απευθύνεται στους ιδιοκτήτες σκύλων και κατοικίδιων γενικότερα.

Με ένα καλά οργανωμένο δίκτυο εθελοντών και σε στενή συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και τους οικισμους, οι δημότες μπορούν να νιώθουν περήφανοι γιατί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κάνει πράξη την αγάπη για τα ζώα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΖΩΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]