Στις Βρυξέλλες το Δίκτυο των Ελληνικών Μικρών Νησιών - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
13
Ιανουάριος
Back

Στις Βρυξέλλες το Δίκτυο των Ελληνικών Μικρών Νησιών

Δήμαρχοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών επισκέφτηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου 2012, μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Α’ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργου Σταυρακάκη. Η πρόσκληση αυτή στόχο είχε την δημιουργία διαύλων εποικοδομητικής συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών με τους εκπροσώπους τοπικών αρχών σε θέματα που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με την Επίτροπο αρμόδια για την Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία Μαρία Δαμανάκη, να ενημερωθούν για τις βασικές διαδικασίες λήψεως αποφάσεων και διαμόρφωσης πολιτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις με Ευρωβουλευτές και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα περιφερειακής καθώς και αγροτικής ανάπτυξης και τουρισμού.

Η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι αναπτυξιακές ευκαιρίες και διαθέσιμα κονδύλια στο πλαίσιο διαφόρων Ευρωπαϊκών πολιτικών υπάρχουν. Στάθηκε ιδιαίτερα στις αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει η νέα περίοδος των δημοσιονομικών προοπτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζοντας την στροφή προς τη μπλε οικονομία και τις ευκαιρίες που πρόκειται να επιφέρει για νέες θέσεις απασχόλησης και ανάπτυξης.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σταυρακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η τριήμερη επίσκεψη εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν τους έδωσαν το μήνυμα ότι οι αρχές σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό, είναι στο πλευρό τους και λαμβάνουν όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την στήριξη της περιφερειακής ανάπτυξης. Ωστόσο, και οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν σκληρή και υπεύθυνη δουλειά για να αξιοποιήσουν ευκαιρίες και πόρους προς όφελος των πολιτών της περιφέρειας και ιδιαίτερα των μικρών νησιών. Η ανάγκη αυτή είναι ιδιαίτερα επιτακτική ενόψει της νέας γενιάς προγραμμάτων, τα επόμενα δηλαδή ΕΣΠΑ, που θα εφαρμοστούν μετά το 2013 και για τα οποία έχουν ήδη αρχίσει οι διεργασίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδo».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!