Στις 780.000 ευρώ προσδιορίζεται το ποσό υπεξαίρεσης στο Δήμο Γαύδου

Συνεχίζεται η έρευνα από τις Αρχές για το ακριβές ποσό της ζημιάς στο Δήμο Γαύδου, με τον Εισαγγελέα να το προσδιορίζει αρχικά στις 780.000, με αρχικό κεφάλαιο στις 570.000 ευρώ συν τις προσαυξήσεις. Από τον μοναδικό υπάλληλο στο Δήμο Γαύδου, ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος της ταμειακής υπηρεσίας, έχουν προσκομιστεί τιμολόγια και αποδείξεις της τάξης των 440.000 ευρώ, που αφορούν την επίμαχη περίοδο από τον Οκτώβριο του 2008 έως και το Δεκέμβριο του 2010.

Ουσιαστικά λοιπόν μένει να ερευνηθεί το υπόλοιπο του ποσού που φτάνει τις 130.000 ευρώ συν τις προσαυξήσεις. Όπως όμως ανέφερε ο ίδιος ο υπάλληλος σε Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο Δήμαρχος Γαύδου δεν έχει κάνει απολογισμό αυτά τα τρία χρόνια και το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει. Αναμένεται δε να ασκηθεί δίωξη στο Δήμαρχο Γαύδου για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος.

Ο υπάλληλος του Δήμου Γαύδου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δηλαδή, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο οικείο αστυνομικό τμήμα, αλλά και εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη, ώστε να προσδιοριστεί το ύψος της ζημιάς για το Δήμο Γαύδου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Γαύδου, με τον οποίο επικοινώνησε η Νέα Τηλεόραση, υπάρχουν κι άλλα αδιάσειστα στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που μαρτυρούν, σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη την ενοχή του πρώην δημοτικού υπαλλήλου του και θα κατατεθούν στον Εισαγγελέα.
Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής, πλην μίας φοράς που ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα για το θέμα της ακτοπλοϊκής της Γαύδου. Μάλιστα, ο κ. Λαμπάκης θα βρεθεί τη Δευτέρα στα Χανιά για να καταθέσει τα νέα στοιχεία.

ΠΗΓΗ: ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΛΑΜΠΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΓΑΥΔΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]