Στην Πάτρα η Καραμεσίνη για «Πλατανόδασος» και κτίρια ΟΑΕΔ

Υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Πάτρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με τη ∆ιοικήτρια του ΟΑΕ∆, Μαρία Καραμεσίνη, η παραχώρηση χρήσης του

«Πλατανοδάσους», οικοπέδου συνολικής έκτασης 59 στρεμμάτων, καθώς και η παραχώρηση χρήσης 13 καταστημάτων και τεσσάρων αιθουσών συγκέντρωσης σε τέσσερις οικισμούς Εργατικών Κατοικιών.

Μετά τις υπογραφές, ο Δήμαρχος Πατρέων, δήλωσε:

«Η υπογραφή της παραχώρησης από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο Πατρέων του Πλατανόδασους και των καταστημάτων σε εργατικά συγκροτήματα, αποτελεί μια ακόμα θετική εξέλιξη στις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής. Πρόκειται για αιτήματα που για πολλά χρόνια ως αντιπολίτευση και 2,5 χρόνια ως Δημοτική Αρχή με συνέπεια απαιτήσαμε από τις κυβερνήσεις και τον ΟΑΕΔ.

Το Πλατανόδασος στην περιοχή των εκβολών του Χαράδρου στην παραλία Προαστείου, είναι χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που είναι πλήρως εγκαταλειμμένο και η Δημοτική Αρχή, με άμεσες παρεμβάσεις και τη συνεργασία των κατοίκων και των συλλόγων της περιοχής θα δημιουργήσει μια ακόμα όαση πρασίνου για όλους τους Πατρινούς.

Οι χώροι που παραχωρούνται στα εργατικά συγκροτήματα, θα ανακαινιστούν και θα αποτελέσουν κυψέλες δράσεων και δημιουργίας, θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες λειτουργίας σημαντικών υποδομών του Δήμου, των Εκπολιτιστικών Συλλόγων και άλλων φορέων.

Η παραχώρηση των κτιρίων του ΟΑΕΔ στο Δήμο βάζει τέλος στην πολύχρονη απαξίωσή τους και δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των οξυμένων λαϊκών αναγκών».

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, αναφέρθηκε και στο θέμα των Γραφείων του ΟΑΕΔ στην Ακτή Δυμαίων  και της παρέδωσε το εξής υπόμνημα:

«Πληροφορούμαστε ότι υπάρχει στη σκέψη του ΟΑΕΔ, το κλείσιμο των γραφείων του, που βρίσκονται Ακτή Δυμαίων.

Εάν αυτό ισχύει, θα σας παρακαλούσαμε να λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα:

Στο Νότιο Τομέα της Πάτρας, αλλά και των γειτονικών Δήμων, συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών στρωμάτων. Εδώ βρίσκονται επτά (7) συγκροτήματα εργατικών κατοικιών , εδώ είναι οι οικογένειες των εργαζομένων που δούλευαν παλαιότερα, στα εργοστάσια της περιοχής, εδώ λειτουργεί ο ΒΙΟΠΑ και πιο πέρα η ΒΙΠΕ Πατρών. Η περιοχή αυτή, βιώνει με μεγαλύτερη ένταση τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης, την ανεργία και την φτώχεια.

Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να μετακινηθούν και να πάνε στην άλλη άκρη της πόλης.

Με την βεβαιότητα, ότι θα δείτε όλες τις οπτικές γωνίες του θέματος της λειτουργίας των γραφείων του ΟΑΕΔ, είμαστε στην διάθεσή σας, για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία σε σχέση με την κοινωνική σύνθεση του πληθυσμού της περιοχής  και την αναγκαιότητα ύπαρξης γραφείων του ΟΑΕΔ, προς εξυπηρέτησή τους».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΟΑΕΔ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ, ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!