Ρελάνς της κυβέρνησης για τον επανέλεγχο: Στην Εισαγγελία Εφετών την ερχόμενη Τετάρτη ο δήμαρχος Χαλανδρίου – Ποιες κατηγορίες τον βαραίνουν

Κλήση, προκειμένου να εμφανισθεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί, παρέλαβε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος. Ο δήμαρχος καλείται να «εξετασθεί ανωμοτί και να παράσχει εξηγήσεις» για την υπόθεση της άρνησης παράδοσης στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και για την αξιολόγηση.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου ήταν αυτός που «πρωτοστάτησε» στη συγκροτημένη εναντίωση των 20 δημάρχων της χώρας στην αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων -αφού όπως σημειώνεται από στελέχη της δημαρχιακής αρχής- έχουν σαν τελικό στόχο τη συμπλήρωση των 6.500 απολύσεων που έχει θέσει ως στόχο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκης.

Της κλητεύσεως είχε προηγηθεί ακύρωση από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χαλανδρίου για άρνηση της αξιολόγησης και του επανελέγχου. Ο δήμαρχος κατηγορείται και για απείθεια και παράβαση καθήκοντος.

Όλα αυτά, ενώ σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης, προειδοποίησε ότι οι δήμαρχοι που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων του ΥΔΜΗΔ, «θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ, ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ. ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση