Στη Μασσαλία ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης

Στη Μασσαλία της Γαλλίας βρέθηκε για λίγες ημέρες ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, αυτή τη φορά εκπροσωπόντας την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής. Ο κ. Ιωακειμίδης βρέθηκε εκεί για να δει από κοντά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση των κοινωνικών θεμάτων.

Τις διαπιστώσεις του παρουσίασε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι η φτώχεια έχει χτυπήσει για τα καλά όλη την Ευρώπη. Η Μασσαλία, μια πολύ «ελληνική» πόλη, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η φτώχεια είναι πολύ πιο εμφανής, απ’ ότι στις δικές μας πόλεις.

Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι οι μετανάστες. Παλαιότεροι και νεότεροι στην πόλη, έχουν σημαντικά προβλήματα και είναι περισσότεροι απ’ ότι στην Ελλάδα.

Είδαμε όμως δύο πολύ ενδιαφέρουσες πρακτικές που με τις συνέργιες Δήμου – Περιφέρειας – Πολιτείας, υλοποιούνται με επιτυχημένα αποτελέσματα: Η μία είναι το «Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας», που δίνει στους νέους από 18 έως 25 ετών τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέα εφόδια και να επαναπροσδιορίσουν τους επαγγελματικούς τους στόχους. Η δεύτερη είναι ο «Επιταχυντής Ενάντια στην Ανεργία», που σε στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα φροντίζει να λύνει το γρηγορότερο δυνατό τα θέματα εργασίας.

Ενδιαφέρουσες πρακτικές και οι δύο που δείχνουν πόσα πολλά και μεγάλα προβλήματα κουβαλάει πλέον όλη η Ευρώπη, πόσο ίδια είναι αυτά για όλους μας και ταυτόχρονα πόσο δύσκολες είναι οι λύσεις τους».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!